CHP İstanbul İl yönetiminin mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırılarak yerlerine Gürsel Tekin’in de aralarında bulunduğu kayyum heyetinin görevlendirmesinin ardından Tekin, bugün il binasına gireceğini açıklamıştı. Bunun üzerine, CHP’li milletvekilleri ve vatandaşlar, geçtiğimiz gün akşam saatlerinde binanın önünde nöbete başladı. Polis ekipleri ise binayı abluka altına aldı.
Bugün ise, Tekin’in binaya doğru yola çıkmasının ardından polis ekipleri, CHP’li milletvekilleri ve vatandaşlara biber gazıyla müdahalede bulundu.

CHP üyesi Mehmet Can Seyhan, partinin İstanbul İl Başkanlığı binasına girişinin polis tarafından engellenmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda avukat olan Seyhan, suç duyurusu dilekçesinde, bugün sabah parti faaliyetlerine katılmak için Sarıyer'deki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına gitmek üzere yola çıktığını fakat Vadi İstanbul Camisi karşısındaki site önünde polis tarafından tüm yolların kapatıldığını gördüğünü ifade etti.

Polislerden milletvekilleri dışında kimsenin içeri alınmayacağı yönünde talimat aldığını öğrendiğini aktaran Seyhan, kendilerine yazılı bir karar gösterilmediğini ifade etti. Seyhan, avukatlık kimliğini ve parti üyeliğini göstermesine rağmen içeri alınmadığını vurgularken kendisine "Avukat da olsanız fark etmez, müvekkiliniz buraya gelsin" denildiğini kaydetti.
Bu uygulama nedeniyle siyasi faaliyetlere katılım hakkının, seyahat özgürlüğünün ve avukatlık görevinin ihlal edildiğini belirten Seyhan, verdiği dilekçede, kolluk kuvvetleri ve emri veren mülki idare amirleri hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, siyasi hakların kullanımını engelleme ve görevi kötüye kullanma" suçlarından kamu davası açılmasını talep etti.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Enflasyon farkına göre; Ocak 2023'te en düşük emekli maaşı ve memur maaşı ne kadar olacak?48 izlenme
İsrail ile ticareti protesto eden gençlere müdahale: 2 emniyet görevlisi açığa alındı28 izlenme
Atatürk'e hakaretleriyle gündeme gelmişti, AKP'nin Ardahan Milletvekili Orhan Atalay Ardahan'ı parsellemiş!96 izlenme
Fabrikada iki işçi Koronavirüs’e yakalandı! İşçilere, ‘Dinlenin, pazartesi işe gelin’ denildi226 izlenme
Meteoroloji uyardı: Yeni hafta yağışla başlayacak21 izlenme
Gazeteci Barış Terkoğlu'na hapis cezası30 izlenme
Timur Soykan açıkladı: 'Interpol’ün açık listesinde Sedat Peker yok'65 izlenme
Narin'in sarıldığı battaniyeye ne oldu? "Hangi evden çıktığı olayı çözebilir"24 izlenme
CHP'li genç sanatçılardan rap müzik ile seçim şarkısı! 'Geliyor gelmekte olan...'
Erdoğan'ın danışmanından AKP kurucusuna ağır sözler
İstanbul’da 1,6 milyon metrekarelik askeri alan imara açıldı: Sanayi alanı olacak
'AKP’ye oy verenlerin yüzde 47’si başka ülke vatandaşı olmak istiyor'