CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonlara karşı başlatılan mitingler sürüyor.
“Millet iradesine sahip çıkıyor” sloganıyla düzenlenen mitinglerin İstanbul’daki ilk adresi Şişli, ikincisi ise Beylikdüzü olmuştu.
Bu çarşamba yapılacak mitingin adresi ise Başakşehir olarak belirlendi.
Kanal İstanbul tartışmaları yaşanırken miting de bu alana yakın İkinci Kısım Mahallesi’nde İETT İşletmeleri Müdürlüğü Boğazköy Peron Amirliği'nde gerçekleştirilecek.
Kanal İstanbul Projesi kapsamında, Küçükçekmece Gölü Sazlıdere Barajı Terkos Doğusunu takip eden Kanal Koridorunun yaklaşık 6.149 m’lik kısmı Küçükçekmece'de, yaklaşık 3.189 m’lik kısmı Avcılar'da, yaklaşık 6.061 m’lik kısmı ise Başakşehir'de yer alıyor.
14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde AKP yüzde 41,65, CHP ise bu ilçede yüzde 21,72 oy almıştı.
Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 52,45 olurken, Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 29,1 olmuştu.
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde ise AKP'li Yasin Kartoğlu yüzde 46,77 ile belediye başkanı seçilirken CHP'li Mesut Öksüz yüzde 36,61 oy almıştı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 53 kişi hakkında gözaltı kararı verilen ikinci dalga operasyonun ardından 2728 Nisan tarihlerinde Manisa ve İzmir’de planlanan programlarını iptal etmişti.
Sözcü
Öğretmenlerin görevleri iptal edildi, müftüler sandık görevlisi yapıldı518 izlenme
Sayı binlerle ölçülüyor! Akın akın geliyorlar!205 izlenme
AKP iktidarında en az 32 bin 180 işçi hayatını kaybetti42 izlenme
AKP'li belediye başkanı 'İrtikap' soruşturması kapsamında tutuklandı17 izlenme
CHP’li Koç: Bu olsa olsa şeytan ittifakıdır, şeytan bile bunları görse kesin emekliliğini ister202 izlenme
AKP'li vekiller kurdeleyi komutana tutturdu!47 izlenme
AYM'den Sedat Cezayirlioğlu için hak ihlali kararı32 izlenme
Yenişafak yazarı Karagül'den laiklik savunucularına tehdit: Fena kavga ederiz25 izlenme
Deprem yardımlarını çaldılar ‘Seni gömerim burada’ gibi sözlerle ekiplere saldırdılar!
Türkiye’nin Gündemi Yine Seçimler Oldu
İstifasını açıklamadan önce o isme telefon açtı: İşte Tugay'ın CHP'den ayrılışının perde arkası
Turizmci, yıllardır birikerek 100 milyar TL’ye ulaşan borçları için çare arıyor: 5 yıldızlı iflas!