CHP Grup Başkanvekilleri Murat Emir, Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır’ın da aralarında bulunduğu CHP'li 126 milletvekilinin başvurusu üzerine yapılan incelemede, AYM iptal ve yürürlüğün durdurulması taleplerini oy birliğiyle reddetti.
Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre başvuruda, subay, astsubay ve uzman erbaşların rütbe terfileri, disiplin işlemleri, görevden ayırma ile eğitim ve yetiştirme giderlerine ilişkin düzenlemelerin iptali istendi.
AYM, yaptığı değerlendirmede, dava konusu düzenlemelerde yasama yetkisinin devredilmediğini, bakanlıklara verilen yetkilerin kanunun çizdiği çerçeve içinde kaldığını belirtti.
Kararda, TSK’nın kendine özgü yapısı ve askeri disiplinin gerekleri dikkate alındığında, düzenlemelerin Anayasa’ya aykırılık oluşturmadığı ifade edildi.
Mahkeme ayrıca, dava konusu kuralların uygulanması halinde telafisi güç veya imkânsız zararlar doğacağı yönünde yeterli gerekçe bulunmadığını belirterek yürürlüğün durdurulması talebini de reddetti.
Karar, 8 Ekim 2025 tarihinde oy birliğiyle alındı ve 16 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.
NEFES
Erdoğan'ı protesto eden 9 gence işkence iddiası: Valilik soruşturma izni vermedi23 izlenme
KPSS Türkiye birincisiydi mülakatta elendi!1699 izlenme
Antalya'da yakaladıkları kişiyi sokak ortasında darp eden 2 yunus polisi açığa alındı!25 izlenme
Saray'ın yazarları da AKP'deki çöküşü gördü: Memnuniyetsizlikleri sıraladı44 izlenme
Türkiye 70'lere geri döndü! CHP'nin elektriğini kestiler!56 izlenme
AKP döneminde 13 bin nüfuslu ilçeye 225 bin pasta!11 izlenme
Beyaz ete büyük zam geliyor29 izlenme
İstanbul Valisi AKP’li trole hesap verdi36 izlenme