CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adli Tıp Kurumu’nda mühendis olarak çalışan ve 11 yakınını depremde kaybeden Mahir Polat’ın, WhatsApp durum mesajına “Adıyaman’dan helallik istiyor, helallik vermiyorum” diye yazdığı için Adalet Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Ağbaba, “Be vicdansızlar, be acıma duygusunu kaybetmişler; 11 yakınını kaybeden Mesut Polat’ın paylaşımında hangi suç var? Cumhurbaşkanını eleştiriyor diye, ‘helallik vermiyorum’ diyen bir memuru görevden uzaklaştırıyorlar. Maalesef bu kadar vicdansızlık yeryüzünde görülmedi” dedi.
Veli Ağbaba, bugün yaptığı açıklamada, Adli Tıp Kurumu’nda mühendis olarak çalışan ve 11 yakınını depremde kaybeden Mahir Polat’ın WhatsApp durum mesajına “Adıyaman’dan helallik istiyor, helallik vermiyorum” diye yazdığı için Adalet Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasını eleştirdi. Ağbaba, şunları söyledi:
“‘HELALLİK VERMİYORUM’ DİYEN BİR MEMURU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRIYORLAR. BU KADAR VİCDANSIZLIK YERYÜZÜNDE GÖRÜLMEDİ”
“Mesut Polat, Adli Tıp Kurumu’nda mühendis. 11 yakınını Adıyaman depreminde kaybetmiş. Cumhurbaşkanı, Adıyaman’da 27 Şubat’ta bir açıklama yapıyor, ‘Hakkınızı helal edin’ diye. 11 yakınını kaybeden Mesut Polat da WhatsApp durum mesajında, ‘Adıyaman’dan helallik istiyor, helallik vermiyorum’ diyor. Bunun üzerine Mesut Polat hakkında Adalet Bakanlığı soruşturma açıyor. 6 Mart 2023’te disiplin soruşturması açıyor. 8 Mart 2023’te ise görevden uzaklaştırılıyor. Be vicdansızlar, be acıma duygusunu kaybetmişler; 11 yakınını kaybeden Mesut Polat’ın paylaşımında hangi suç var? Maalesef aramakurtarmada, enkaz altındaki insanları kurtarmada bile bu kadar süratli davranmadılar. Cumhurbaşkanı’nı eleştiriyor diye, ‘Helallik vermiyorum’ diyen bir memuru görevden uzaklaştırıyorlar. Maalesef bu kadar vicdansızlık yeryüzünde görülmedi.
“HELALLİK VERMEMEK SUÇSA ONUNLA İLGİLİ DE BİR KARARNAME ÇIKAR; SANA HELALLİK VERMEYENLERİ CEZAEVİNE AT”
Ey vicdanını kaybetmiş iktidar; helallik istemek, rızaya dayalı bir şey. Sen helallik istersin, biri de helallik vermez. Eğer helallik vermemek suçsa onunla ilgili de bir kararname çıkar; sana helallik vermeyenleri cezaevine at, meslekten at. Ben de sana hakkımı helal etmiyorum. Depremde hayatını kaybedip, enkazın altında soğuktan donanlar, enkazın altında oturanlar ve depremden sonra su bulamayan, ekmek bulamayan insanlar da sana hakkını helal etmiyor. Hâlâ bugün çadır bulamayanlar sana hakkını helal etmiyor. Hâlâ bugün banyo yapamayanlar, tuvalet ihtiyacını gidermek için kırk takla atanlar sana hakkını helal etmiyor. Biz de hakkımızı sana helal etmiyoruz.”
KRT
Bakan Bilgin’den flaş ‘EYT’ açıklaması: "Bu ay Meclis’e sunacağız"59 izlenme
“Camide içki içtiler” yalanını basına servis eden Yasin Yıldız rütbe atladı!299 izlenme
Öğretmenlere Ankara'da abluka!47 izlenme
Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Narin’ açıklaması: "22 şüpheli yarın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edilecek"60 izlenme
Bilim Kurulu üyesi, Sinovac aşısının etkinlik oranında ülkeler arasındaki farkı açıkladı64 izlenme
200 milyon dolar tünele sıkıştı! Dağı delemeyince, hazineyi delmişler!44 izlenme
Çok sayıda öğrenci alkışla protesto etmişti: Antalya'da okul cephesinden Erdoğan posterini indiren liseliye ceza kesildi!25 izlenme
İşte AKP Türkiye'si! Geçim derdindeki yurttaş isyan etti: "Çocuğuma yalan söylemeye mecbur muyum?"30 izlenme
Şanlıurfa’da 79 adres daha karantinaya alındı!
Topbaş'ın FETÖ'den tutuklu damadı hastaneye kaldırıldı
Rezan Epözdemir soruşturması iktidar içindeki kliklerin kavgasına dönüştü: Şamil Tayyar Saray'ı işaret etti
Burası İstanbul Üniversitesi! Turiste kapı açık, öğrenciye polis barikatı