CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ziraat Bankası'nın Yönetim Kurulu üyelerinden Fikrettin Aksu'nun 8 Haziran 2020'de kurduğu NSA Enerji Yatırım isimli şirkete, 10 gün sonra yine Ziraat Bankası'ndan 10 milyon TL kredi verildiğini öne sürdü.
Akay, bu durumun Bankalar Kanunu'na aykırı olduğunu ve krediyi kullanan Aksu'nun Ziraat Bankası Genel Müdürü'nün danışmanı, Ziraat Katılım Bankası'nda Yönetim Kurulu Başkanvekili ve geçmişte Ziraat Bankası'nda çeşitli birimlerde çalışmış olduğunu belirtti.
Akay, Aksu'nun 45 yerden maaş aldığını ve 500 bin TL geliri olduğunu da sözlerine ekledi. Emeklilerin ve çiftçilerin perişan olduğunu ve 2 TL ucuz ekmek için kuyruklarda beklediğini hatırlatan Akay, Aksu'nun bu kadar kolay bir şekilde kredi almasını eleştirdi.
'KREDİYİ İPTAL EDİN'
Akay, kredinin normal ticari faizinden gecikme zammı ve faiziyle geri çağrılması ve teşvik belgesinin iptal edilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, BDDK, SPK, MASAK ve ilgili bankaların teftiş kurullarının konuyu incelemesini ve sorumlular hakkında hesap sormasını istedi.
Akay, Bankalar Kanunu'na aykırı bir durum olduğunu, haksız kazanç, usulsüzlük ve yolsuzluk olduğunu vurguladı. Ziraat Bankası Genel Müdürü'ne seslenerek, kredinin geri çağrılması ve teşvik belgesinin iptal edilmesi gerektiğini tekrarladı.
Sözcü
Bahçeli'nin 8 yıl önce Mehmet Şimşek hakkındaki zehir sözleri ortaya çıktı: "Hırsızın 15 günü kaldı"32 izlenme
Ayva ağacından düşen 57 yaşındaki Sabri Öztürk hayatını kaybetti18 izlenme
Erzurum Havalimanı'ndaki “CAT 3A” sistemi açılış töreni protokolünde büyük ayıp!74 izlenme
Tunceli’den acı haber! 1 askerimiz Şehit oldu74 izlenme
Dünyanın en büyük makasıyla açıldı, 47 kişiye mezar oldu: Serbest kaldılar9 izlenme
Fransa'da milliyetçiler, eylemcilere karşı sokaklarda devriye gezmeye başladı45 izlenme
Akın akın geliyorlar: Tek köyden 300 Afgan mülteci Türkiye'ye giriyor! Kaçak giriş sayısı günlük 500 ila 1000 kişiye çıktı!40 izlenme
Ekrem İmamoğlu isyan etti: Bu diyaloğu yaratan ve yaşatan hangi bürokrat varsa kınıyorum!69 izlenme
Metin Akpınar ve Erman Toroğlu yaş sınırına takıldı: Görevleri sonlandırıldı
Kadın polisten 8 Mart'ta kadınlara sert müdahale ! Yerlerde sürüklediler !
CNN Türk canlı yayınında Erdoğan'ın danışmanından ağır küfür! 'Amerika bizi s..tikçe...'
Hayat pahalılığı talebi artırdı! İBB Kent Lokantaları’nda kaç kişinin yemek yediğini açıkladı