Türkiye nüfusunun yaklaşık 40 milyonuna hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkanları olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde bir araya geldi.
''ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN TARIMDA OLDUĞUNU BİLİYORUZ''
Muğla buluşmasının açılış konuşmasını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptı.
Gürün konuşmasında, “Bugün 21 Mart Nevruz bayramı, uyanış, diriliş ve yaradılış günü, rengarenk çiçeklerin, mutluluğa, umuda açtığı baharın müjdeleyicisi gün. Umuda ve mutluluğa ihtiyacımız var. İstanbul, İzmir, Adana’dan sonra dördüncü Büyükşehir başkanları buluşmamızı Muğla’mızda yapıyoruz. Muğla; herkesin çok yakından bildiği ilçeleri ile bir turizm kenti olarak bilinir.
Yerleşik nüfusu 1 Milyon yazlık nüfusu 5 milyona yaklaşan bir şehir. Bilinenin aksine sadece turizm değil aynı zamanda tarım kenti. Nüfusunun yüzde 55’i kırsalda yaşayan, bereketli topraklara, başat ürünlere sahip bir şehir. Toprağımıza, yerli tohumumuza sahip çıkıyoruz, köylümüzü, kooperatiflerimizi destekliyoruz. Çünkü ülkemizin geleceğinin tarım olduğunu biliyoruz'' ifadelerini kullandı.

''ADETA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ''
31 Mart seçimlerinden sonra değiştirilen ve çıkarılan yasalarla hizmet etmelerinin engellenmeye çalışıldığını vurgulayan Gürün, "Adeta üvey evlat muamelesi görüyoruz. Oysa bizler oylarıyla görev başına geldiğimiz halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Tüm engellemelere rağmen bizler halkımızın emrindeyiz. Ayrıştıran, ötekileştiren dil yerine sevgi, hoşgörü diline ihtiyacımız var. 11 Büyükşehir’e yapılan baskı bize değil hizmet ettiğimiz hemşehrilerimize yapılıyor. Kimseyle kavgamız yok. Bugün 11 Büyükşehir Başkanı buradayız. Toplantılarımızın amacı ortak akıl, işbirliği, dertleşme ve çözüm üretme, çünkü sorunlarımız ortak. 11 Büyükşehir, ülke nüfusumuzun yaklaşık 40 Milyon vatandaşının yaşadığı şehirler.
Türkiye’nin lokomotifi, ekonomiyi ayakta tutan, ülkemizin saç ayağı olan şehirler. Bölgelerimiz, plakalarımız, iklimimiz farklı olsa da bizler bir bütünün parçalarıyız. Vatandaşlarımız “Gökdelen siyaseti” yerini “gönül siyaseti” istiyor. Bu toplantıların amacı bu, her eve nasıl girebiliriz, her vatandaşımıza nasıl ulaşabiliriz, her yüzde gülümseme, gönülde nasıl umut olabilirizi konuşuyoruz. Bugünkü toplantımızın konuları pandemi, turizm ve deprem. Pandemi ile ilgili çok değerli Prof.Dr.Kayıhan Pala, depremle ilgili çok değerli Prof.Dr.Naci Görür, turizmle ilgili yine çok değerli Osman Ayık bugün bizlerle. Çok değerli hocalarımıza bizlerle oldukları için teşekkür etmek istiyorum'' diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/chplibelediyebaskanlarimugladabirarayageldih68436.html
Erdoğan, aylar önce genelge yayımlamış: 'Küresel salgın geliyor - Dikkat!'200 izlenme
Yıkılmak üzere olan bu binaya az hasarlı raporu verdiler!59 izlenme
‘Acilen Atatürk’ün yolunda bağımsızlığı yaratmalıyız yoksa hepimizi öldürecekler’3839 izlenme
'Reisçi olmama rağmen, eğitimde güzel işler yapıldığını düşünmüyorum'157 izlenme
Öğretmen atamalarında büyük skandal! 'Torpil listesi' iddiası!90 izlenme
CHP'nin emekli binbaşılarla ilgili teklifi AKP tarafından reddedildi!77 izlenme
İsmail Saymaz, AKP'nin Ensar Vakfı skandalını 7 dakikada özetledi ! Mutlaka İzleyin, İzletin !5043 izlenme
Erken seçim değerlendirmesi: AKP 7 Haziran seçimlerinin de altında!1390 izlenme
Kiev bölgesinde bin 200’den fazla ceset bulundu!
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 21.692 yeni vaka tespit edildi, 183 kişi hayatını kaybetti, 14.636 kişi sağlığına kavuştu!
İstanbul'da gezen turist lüks polis araçlarını görünce: "Ekonomik kriz yok muydu Türkiye'de?"
Pençe Kilit operasyonu bölgesinden acı haber: 1 binbaşı şehit düştü