Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, bugüne kadar imar, çevre konularında bakanlık ve diğer kurumlara yaklaşık 120 dava açtıklarını belirterek Otluk Koyu dahil hepsinde davalık olduklarını, 44 davanın devam ettiğini, 37 davanın da leyhte sonuçlandığını söyledi.
Öşür dağıtır gibi maden ruhsatı verildiğini anlatan Gürün, “Maden İşleri Genel Müdürlüğü şirketlere diyor ki şuraya sana maden arama ruhsatı olarak verdim. Orada sondaj yapıyor. Altında ne var, üstünde ne var, bakmıyor. Sen burada ne yapıyorsun kardeşim demem mümkün değil. Benim kontrolümde değil” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'a konuştu.
"CHP’li diğer belediyelerin altyapı ya da metro inşaatları için kredi başvurularına merkezi hükümetten onay çıkmıyor. Sizde de var mı aynı sorunlar?" sorusuna yanıt veren Gürün, "Bizi boğmaya çalışıyorlar" dedi.
Gürün şöyle konuştu:
Büyükşehir olarak suda yaşanan sıkıntıları en aza indirmek, kayıpkaçak sorununu ortadan kaldırmak, yeni su altyapıları, otomasyon ve yenilenebilir enerji (GES) için Fransız Kalkınma Ajansı’ndan kredi sağladık. 180 milyon Avro yatırım yapmam lazım. Bir de güneş enerjisiyle ilgili bir başvurumuz var. Toplam 230 milyon Avro’luk projemiz söz konusu. Fransız Kalkınma Ajansı bize 6 bin Avro da hibe kredi verdiler. Ama Cumhurbaşkanı “Evet, uygundur” diyecek, ben ancak o zaman o krediyi alabileceğim. Üç defa yolladık, 78 ay oldu. Onay yok. İller Bankası’ndan kredi alırken biz üvey evladız. Müthiş bir ayrımcılık ve yandaşlık var. Bizi boğmaya çalışıyorlar. Mesela Fitch’den aldığımız kredi notu AAA. Üç A şu anda devletin kredibilitesinden çok daha yüksek. Bu bakış açısının değişmesi lazım.
http://krttv.com.tr/gundem/chplibuyuksehirbelediyesinebirengeldahah93424.html
Bilim Kurulu üyesi Yamanel’den maske açıklaması57 izlenme
Diyanet şaşırtmadı: Atatürk yine yok!63 izlenme
Büyükçekmece'de 'sahte seçmen' iddiası çöktü! Polisler hakkında suç duyurusu365 izlenme
Kırtasiye ücretleri cep, velilerin feryatları yürek yaktı30 izlenme
CHP'li vekilin paylaştığı görüntü ortalığı karıştırdı! '21 aralık sabahı dolar 3,65'ten satıldı!'81 izlenme
Milyarlık zarar açıklamıştı, THY'den yöneticilere rekor menfaat32 izlenme
Adnan Oktar dosyasında çarpıcı iddialar96 izlenme
İlaç yerine dua kitabı!202 izlenme
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde Türk kızına saldırı! 2 Rum gözaltında
HÜDA PAR Meclis’e girer girmez gözünü 6284’e dikti: "Bazı maddeler ayıklanmalı"
Bakanlar Kurulu onayladı: Almanya Türkiye'den binlerce işçi alacak
İktidardan 'karanlığı artıracak' karar! 'Yaz saati uygulamasının karanlığı 45 dakika artacak'