Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında aralarında Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de bulunduğu 36 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini, şu ana kadar 27 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamada, 'Aralarında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de yer aldığı toplam 36 şüpheli hakkında suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma, rüşvet verme ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından gözaltına alınmalarına ve adreslerinde arama ile el koyma işlemleri yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda şüphelilerden 27'si gözaltına alınmıştır' denildi.
Başsavcılık, gözaltına alınamayan diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, 'Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik soruşturma işlemleri çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir' açıklamasını yaptı.
Çankaya Belediye Başkanı Güner: Bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımız olmadı
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, belediyeye yönelik operasyonun ardından yaptığı açıklamada, Ankara'ya dönmek üzere yolda olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimizden bu yana bu kurumu en iyi şekilde yönettiğimizi ve bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımızın olmadığını tüm komşularımızın bilmesini isterim" dedi.
Operasyon öncesinde planlanan programı kapsamında Ankara dışında bulunduğunu ifade eden Güner, "Önceden planlı olduğu üzere birkaç saat içerisinde Ankara'da olacağım. Bunu ilgili tüm makamlara da bildirdim. Yine evimde arama yapmak üzere gelen ekiplere de yedek anahtar ulaştırdım ve bütün arkadaşlarımızdan emniyet güçlerimize yardımcı olmalarını istedim" dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana belediyeyi şeffaf ve doğru şekilde yönettiklerini söyleyen Güner, "Göreve geldiğimizden bu yana bu kurumu en iyi şekilde yönettiğimizi ve bize güvenen hiç kimseye karşı mahcup olacak en ufak bir davranışımızın olmadığını tüm komşularımızın bilmesini isterim" ifadelerini kullandı.
Güner, soruşturmanın kapsamı ve gerekçesinin netleşmesinin ardından kamuoyuna ayrıntılı açıklama yapılacağını belirterek, "Soruşturmanın detayları ve sebepleri netleştiğinde konuya ilişkin gerekli açıklamaları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
tele2haber.com
Parsel parsel satış devam ediyor! Resmi Gazete’de ilana çıktı55 izlenme
Hammadde yok fabrikalar çürüyor, dışa bağımlılık günden güne büyüyor!83 izlenme
Diyanet’e para yetişmiyor!137 izlenme
Özel'den Kılıçdaroğlu'na yanıt! "Uzlaşı yok. Butlan kararını tanımıyoruz. Kurultay kararını görmeden görüşmem"27 izlenme
Babasını 'AKP’ye oy vermesin' diye eve kilitledi!81 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 377.473'e, can kaybı 10.326’ya yükseldi!112 izlenme
Akdeniz Üniversitesi'nde neler oluyor? KYK yurdundaki intiharlarda 'tarikat' iddiası65 izlenme
İBB direndi kazandı! İlkokul alanının talanına mahkeme dur dedi33 izlenme
Son anket sonucu: Vatandaşın derdi geçim ve virüs
Kadın derneğinin erkek başkanı kadına şiddet sorusunu engelledi! 'Her soruyu kabul etmiyoruz'
Rus ve ABD uçakları Suriye hava sahasında yine kapıştı! İşte saniye saniye o anlar...
İran kapıları kapattı 'yeşil altın' Türkiye'de kaldı: Zarar çok büyük