CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Cankurtaran, Gezi eylemlerinin
savcılık tarafından "terör örgütlerinin eylemi" olarak
nitelendirilmesine tepki gösterdi. Cankurtaran "Gezi bir terör eylemi
değil milyonların özgürlük başkaldırısıdır. Gezi'yi karalamaya yönelik
algı operasyonuna izin vermeyeceğiz" dedi.
Geçtiğimiz günlerde tutuklanan iş adamı Osman Kavala'nın tutuklanma gerekçeleri arasında “Gezi olaylarına destek” gösterilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne gönderilen tutuklama istemli sevk yazısında, Osman Kavala'nın, “hükümeti ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye yönelik bir ayaklanma olan ve tüm terör örgütlerinin (FETÖ/PDY, PKK/ KCK, DHKP/C, MLKP) aktif olarak katıldığı ve destek verdikleri kamuoyunda ‘Gezi olayları' olarak bilinen eylemlerin yöneticisi ve organizatörü olduğu” iddia edilmişti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran yaptığı yazılı açıklamada Osman Kavala'ya yönelik suçlamalarda Gezi olaylarının terör örgütlerinin bir hareketi olarak nitelendirilmesinin skandal olduğunu belirterek, “Gezi'nin bir terör eylemi olarak nitelendirilmeye çalışılmasına izin vermeyeceğiz. AKP, Gezi'nin bir terör hareketi olduğu algısını oturtarak, gelecek kuşakların zihnini bulandırmak ve kendi baskılarını, olayların çıkış nedenlerini unutturmak istemektedir. Gezi, bir terör eylemi değil milyonların bir özgürlük, dikta hevesine başkaldırısıdır. Gezi'ye yönelik algı operasyonuna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
“NASIL BOLU BEYİ DEĞİL, KÖROĞLU HATIRLANIYOR İSE GELECEKTE DE GEZİ HATIRLANACAK”
“Gezi bir terör eylemi ise Gezi protestolarına tüm Türkiye'de katılan milyonlarca insan da terörist mi?” diye soran Cankurtaran, “Gezi, her kesimden milyonlarca insanın desteklediği, günlerce sürmesine karşın dünyanın en barışçıl eylemidir. İktidar ve yandaşlarının onca provakasyonuna karşın insanlar tepkilerini barışçıl yollardan dile getirmişlerdi. Daha geçenlerde hükümete yakın bir gazeteci olan Cem Küçük, Kabataş yalanının bir kurgu olduğunu ancak iyi idare edilmediğini itiraf etmiştir. Onca saldırı girişimine, provakasyona ve kurguya karşın Gezi'ye gölge düşürmeyi başaramayanlar bunu şimdi yandaş yargı eliyle yapamazlar. Toplumlar geçmişlerine baktıklarında baskılara karşı nasıl direndiklerini hatırlar, direnenlerle gurur duyarlar. Bugün geçmişe baktığımızda zulme, baskıya direnen Köroğlu'nu mu hatırlıyoruz yoksa zalim Bolu Beyi'ni mi? Bugün nasıl Bolu Beyi değil, Köroğlu hatırlanıyor ise gelecekte de Gezi hatırlanacak, halka zulmedenler değil” diye konuştu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/chplicankurtarangeziteroreylemidegilh57331.html
Ankara’da ekmeğe zam geldi!88 izlenme
AKP'den şok Ahmet Özer çıkışı!26 izlenme
Melih Gökçek CHP'yi hedef alırken yine baltayı taşa vurdu: AKP'nin çöplüğünü paylaştı!45 izlenme
Atatürk'e hakaret eden okul müdürü Meclis gündeminde! CHP'li Tezcan Bakan Tekin'e seslendi19 izlenme
Önder'in kızından emekli albaya 'Cehennemde cayır cayır yanacaksınız' çıkışı!33 izlenme
Ekonomist Selçuk Geçer'den TÜİK'in enflasyon rakamlarına 'Bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor. ENAG rakamları gerçek olan. TÜİK de piyasaya yetişmeye çalışıyor!'50 izlenme
Erdoğan birlik ve beraberlik gününde Kılıçdaroğlu’na yüklenince programı terk ettiler!100 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Rasim Ozan Kütahyalı davası sonuçlandı! ROK'un ödeyeceği tazminat belli oldu15 izlenme
İktidarı kızdıracak rapor! Durum vahim
Özgür Özel, Gürsel Tekin'e randevu verecek mi? Canlı yayında açıkladı
Hüsnü Mahalli: Gerçekten bu işte bir iş var
Anıtkabir'de 'şeriat' sloganı sonrası İran vatandaşının sözleri yeniden gündeme geldi: "Memleketi dinle yönetene oy vermeyin. Binlerce şehit vermişsiniz. Bu ülkeye bu bayrağa yazık edersiniz"