CHP MYK Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada parti sözcüsü Deniz Yücel, "Mehmet Yıldırım’ı tutuklayamazlar, çünkü kendi adamları" dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplatının gündemine ilişkin konuşan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sözlerine 8 yıl önce PKK'lı teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik'i rahmetle anarak başladı.
TBMM'deki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun basına kapalı yapılan son toplantısı hakkında konuşan Deniz Yücel, "Biz hep şunu söyledik, kimse Cumhuriyet Halk Partisini olduğu komisyondan korkmasın. Cumhuriyet Halk Partisi Anayasanın, üniter devletin, şehit aileleri ve gazilerimizin hassasiyetlerinin teminatıdır. MİT’in sunum yaptığı bir toplantının gizli yapılması doğaldır. Ancak bu oturum Cumhuriyet Halk Partisinin başvurusuyla tam tutanak altına alınmıştır. CHP komisyon kurulmadan 9 ay önce ‘Demokrasi ve Adalet Komisyonu’ adı altında bir komisyon kurmuştu." dedi.
Komisyonun yarın yapılacak üçüncü toplantısı öncesinde CHP'li üyelerin bilgi vereceklerini ifade eden Deniz Yücel şöyle konuştu:
Dün Balıkesir'in Sındrıgı ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı depreme ilişkin de açıklama yapan Deniz Yücel, GSM operatörlerine tepki gösterdi.
6.1 büyüklüğünde depremden sonra telefon hatlarının çekmediğini belirten Yücel, "Deprem anında ve sonrasında GSM operatörleri yine kilitlendi, halkımız sevdiklerine ulaşamadı. Rusya’da 8.8’lik depremde hiçbir can kaybı yaşanmazken, Balıkesir merkezli 6.1 şiddetindeki depremde can kaybı yaşanıyor. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle yüzleşmek için daha kaç şiddetinde deprem olmasını bekliyorsunuz? Bu mesele fıtrat, kader diyerek geçiştirilemeyecek bir meseledir. Deprem bir Türkiye gerçeğidir." dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tuzla'da bahsettiği ve ardından gözaltına alınıp ev hapsiyle cezalandırılan avukat Mehmet Yıldırım hakkında da açıklama yapan Deniz Yücel, "tutuklayamazlar, çünkü kendi adamları" dedi.
Mehmet Yıldırım'ın savcı adına pazarlık yaptığından bahseden Yücel konuya ilişkin şunları söyledi:
"7 Ağustos tarihinde İBB dosyasından tutuklu şüpheli Murat Kapki ifade veriyor. Diyor ki ‘Buraya avukatlar geliyor, seni para karşılığı tahliye ettiririz diyorlar’ diyor. Bu avukatlar kimdir? Bununla ilgili savcılık bugüne kadar ne yaptı? Bu dosyada görev yapan bazı savcıların kadınları çocuklarıyla, insanları eşleriyle tehdit ettikleri iddialarına ilişkin şikayet dilekçemiz 3 hafta önce HSK’ya verilmiş idi." diyen Yücel şöyle devam etti:
"Bu yeni gelişmelerle ilgili de bu hafta içerisinde HSK’ya ayrıca şikâyette bulunacağız. AKP’nin talimatlı yargısına mensup olanların dokunulmazlığı akıl alır gibi değil! Tüm bunlar tek adam, koltuğundan olmasın diye tezgahlanıyor. Bu tezgâhı kuranlar, bunun parçası olanlar, bu pisliğin ortaya çıkmayacağını sananlar bu kez çok sert kayaya çarptılar. CHP azimli ve kararlı kadroları ile bu iktidarın tüm foyalarını ortaya çıkaracaktır. Devlete güveni sarsan, tedavi görmesi gereken insanlara eziyet çektirmekten utanmayan, torbacıların narkotik polisi olmasını bile engelleyemeyen, dokunduğu her şeyi çürüten bu iktidarın değil 2 buçuk yıl, 2 buçuk gün bile görevde kalmaması gerekir."
Domates doları solladı!128 izlenme
AKP çocuklar üzerinden oy hesabı yapıyor! İşte AKP'nin açtığı anaokulu ve kreşler13 izlenme
Star yazarından skandal sözler! '5 yaşında bir çocuk ebeveyni yanında olmaksızın sokakta ne yapıyormuş'90 izlenme
Yapay Estergon Kalesi’ne 481 bin TL’lik asansör!188 izlenme
Ugandalı müzisyenin İstiklal Caddesi sevinci! "Çok az Türk var bu harika bir şey"39 izlenme
Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de32 izlenme
Doğalgaz'ın bulunmasının ardından BOTAŞ ve TPAO hakkında jet karar!145 izlenme
Muayene kuyruğu yüzlerce metreye ulaştı, vatandaş isyan etti!80 izlenme
Mahmut Tanal'dan "Hulusi Akar'ın kızı" tepkisi! Tanal TBMM'de sunum yapan YÖK Başkan Vekilini terletti
AKP yandaşı Abdurrahman Uzun, nasıl olduysa Erdoğan'ı eleştirdi! "Ülke 5 yıl düzgün yönetilsin diye sana oy verdik. 1 ay sonra her şeye zam. Bunun faturasını bize ödetme"
'Yenidoğan Çetesi' sanıklarından İlker Gönen cezaevinde intihar etti
Fiyat biçilemeyince zeytinyağı rafa çıkamadı!