İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ocak ayı 2. oturumunda gündem dışı konuşmalara belediye başkanlarına yönelik operasyonlar geniş yer tuttu. Meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Avukat Rahşan Sertkaya Daniş de söz alarak yargıda siyasallaşma eleştirisi yaptı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik davaların ve CHP’li Belediye Başkanlarına yönelik operasyonların siyasi olduğunu belirten Daniş, yargıda liyakat yerine siyasallaşma olduğunu belirtti.

Avukat Daniş kendisinin başından geçen mülakat sürecini de şu şekilde anlattı:
“Ben de mülakat mağduruyum. 2011 yılında kamu hukuku alanında doktora eğitimi almak için Marmara Üniversitesi’ne başvurmuştum. Yapılan başarı sıralamasında 3’üncü sırada mülakata girdim. Girdiğim mülakatta bana adım, soyadım ve yüksek lisans tezimin başlığı dışında soru sorulmadı. Buna rağmen mülakatta dakikalar içinde elendim. Buna rağmen hâlâ düşünürüm acaba o mülakatta hangi soruya yanlış cevap verdim diye. Yanlış cevaplar değil de doğru cevaplar, mesela adımın ne olduğu sorusuna Rahşan diye cevap vermem mülakatta elenmeme yol açmıştı. Kim bilir?
Kafalardaki soru işaretlerini de gidereyim. Mülakatta bana bu soruları sorarak hukuki yetkinliğimi ölçmeye çalışan heyetin başında AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev alan Prof. Dr. Mustafa Şentop vardı. Görülüyor ki başka mülahazalar ile mülakat adı altında yapılan bu sınavlar birçok mağduriyete ve neticesinde liyakate aykırı atamalar yapılmasına neden olmaktadır.
Özellikle hakimlik ve savcılık mesleklerine atama yapılırken liyakat değil de siyasal mülahazalar söz konusu olursa bu şekilde mesleğe kabul edilen hakimlerden savcılardan adil olmasını talep etmek pek tabii mümkün değildir. Bu durum bağımsız yargı için değil devletimizin geleceği için de tehdit oluşturmaktadır. Çünkü devletin dini adalettir.”
Gerçek Gündem
AKP’li vekilin kızları ve kardeşine üniversite torpili!94 izlenme
Yurttaş, Erdoğan’a isyan etti 'Devletimiz sahtekâr, yalancı! Uydudan sigara içenleri bile gören devlet, fakiri niye görmüyor?'80 izlenme
Putin darbeyi en güvenilir iki ülkeden yedi: Ukrayna'daki savaşı bir an önce bitirin47 izlenme
Hoş geldin zam32 izlenme
Diyanet'ten 'torpil' sorusuna olay fetva! "Yardımcı olmak torpil niteliği taşımaz"54 izlenme
Ortalığı karıştıracak F-16 iddiası: "Türkiye, ABD'den 40 adet F-16 satın almak için talepte bulundu"46 izlenme
‘Fuhuş evleri’ sözlerine gelen yanıtı beğenmeyen Sofuoğlu, mahkemeden eli boş döndü47 izlenme
Tutuklu Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe hakkında '11 ay sonra' iddianame hazırlandı29 izlenme