Erdoğan’ın AKP’nin Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmada, 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü'nün fotoğrafını göstererek CHP'yi eleştirmesi tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de tepkiye neden oldu.
Erdoğan’a yönelik en sert açıklama Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları’ndan geldi. İsmet İnönü’nün doğduğu ve bugün Anı Evi olarak kullanılan Konak’taki tarihi bina önünde toplanan CHP’li kadınlar ulusal kahraman ve büyük devlet adamı İsmet İnönü’ye sahip çıktı.
Konak Belediyesi’nin restore ederek geçen ay yeniden hizmete açtığı İsmet İnönü Anı Evi’nde gerçekleşen basın açıklamasına CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçe kadın kolları başkanları ile ilçe örgütlerinden kadınlar katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir’den, İsmet İnönü’nün doğduğu evden, ona olan saygı ve özlemi bir kez daha dile getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İsmet İnönü’nün ömrünü milli mücadeleyle geçirmiş, savaşlar nedeniyle babası ve oğlununun cenaze törenine dahi katılamamış bir vatansever olduğunu dile getiren Pekdaş, “Büyük Atatürk ve silah arkadaşı İsmet İnönü hakkında konuşanların önce aynaya bakıp, kendine gelmesi lazım” dedi.
ONLARA BORCUMUZ VAR
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İnönü’ye olan güvenini O’nu Lozan Barış Görüşmelerine göndermesiyle görüldüğünü dile getiren Pekdaş, “Bağımsız bir ülke yaratmak idealiyle, ömrü cepheden cepheye koşarak geçenlerin yarattığı Cumhuriyet kazanımları bir bir satılıyor. Fabrikalar ve yaratılan değerler yok ediliyor. Kötü bir mirasyedi gibiler. O yokluk dönemlerinde ülkenin borcunu öderken, bir taraftan da yatırım yapanlar hakkında söz söylerken daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor. Minnettarlıklarını söylemeleri gerekirken, onları küçük düşürecek şekilde yargılamaya kalkmak hiçbir vicdana sığmaz. Biz onları saygıyla ve minnetle anıyoruz. Onlar canlarını verdiler ve bu ülkenin bağımsız bir Cumhuriyet olması için çaba gösterdiler. Delikli kuruşun bile hesabını verdiler. Şimdi pervasızca harcama yapanlar, hesap veremeyenler bu tür açıklamalar yapıyor. Biz kadınlar Büyük Atatürk ve İsmet İnönü’ye aynı zamanda bir kadın devrimi gerçekleştirdikleri için de borçluyuz. Saygı ve minnetle anıyoruz. Bağımsız Cumhuriyet sonuna kadar yaşanacak. Yol kazaları olabilir, bu bir yol kazasıdır. Bu Cumhuriyeti yaşatmak da kadınların görevidir” diye konuştu.
BİZ YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsmet İnönü’ye söylediği sözlerin yüreğinde vatan sevgisi olan herkesin içini acıttığını söyledi. Atatürk ve İsmet İnönü’nün büyük işler yaptığını dile getiren Balcı, “Bu ülke için yaptıkları hiçbir zaman unutulmaz. Biz kadınlar için bunları unutmak mümkün değildir. Bugün biz burada toplanabiliyorsak, bu açıklamayı yapabiliyorsak, istediğimiz zaman, istediğimiz kişiyle evlenebiliyorsak bunları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü sayesinde yapıyoruz. Bu nedenle bir kez daha diyoruz ki, biz yolumuzdan dönmeyiz. Asla ve asla kabul etmiyoruz. Onlarla birlik ve beraberlik içinde olacağımıza söz veriyoruz. Bundan sonra da hep birarada olacağız ve gerekeni yapacağız” dedi. Balcı ayrıca, İsmet İnönü’nün doğduğu Konak’taki evi restore ederek kente kazandırıp, gelecek kuşaklara İsmet İnönü’yü anlatmayı sağladığı için Başkan Sema Pekdaş’a teşekkür etti. Basın açıklamasının ardından CHP’li kadınlar hep birlikte İsmet İnönü Anı Evi’ni gezdi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/chplikadinlarinonuyedogduguevdesahipciktih112400.html
ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin kritik hamlesi Yunanistan'da soğuk duş etkisine neden oldu.35 izlenme
AKP'li Ceylanpınar Belediye Başkanı'ndan abisine silahlı karşılama !336 izlenme
CHP'nin talebiyle olağanüstü toplanan Meclis çoğunluğu sağlayamadı! Kılıçdaroğlu "Bundan sonra olacaklardan hükümet sorumludur" dedi.25 izlenme
AKP'lilerin Atatürkçülüğü bitti ! 'Ben de oy verdim ama yine de Atatürk isminden rahatsızım'1266 izlenme
Emniyet yayınladı: İstiklal bombacısı keşif yaparken telefonla çektiği video görüntülerini örgüte göndermiş!129 izlenme
İktidar medyası SGK'nın vergi oyununu yazdı13 izlenme
Emekliye zam yok, bir defalık 5 bin lira verilecek37 izlenme
Erdoğan açıkladı: EYT düzenlemesinde yaş sınırı yok49 izlenme
İsrail medyası, Nasrallah’tan sonra Hizbullah’ın başına geçen Haşim Safiyüddin'i de İsrail savaş uçaklarının vurduğunu iddia ettiği saldırının görüntülerini yayınladı
‘Refah seviyesini yükselttik’ diyen AKP’lilere vatandaştan çok sert yanıt: "Ya hırsızdır ya akıl hastası!"
'Nisa bebek'ten acı haber
Hadi Özışık'tan Süleyman Soylu açıklaması: "Ayhan Bora Kaplan ayrıcalığı istemiyorum"