CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda AKP'nin Türkiye'yi soktuğu ekonomik durum hakkında eleştirilerde bulundu.
Karabat şu ifadeleri kullandı:
"HANELERİN MADDİ DURUMU ÇÖKÜYOR, ACİL DEĞİŞİM ŞART"
1) AKP’nin günü kurtarmaya çalışan ve hamaset dolu politikalarının artık toplumda karşılığı yok. Devletin resmi verilerinde bile vatandaşların karamsarlığa hapsolduğu görülüyor. Acı veriler ortada...
2) TÜİK’in Tüketici Güven Endeksi’ni oluşturan alt endekslerden “Mevcut dönemde hanenin maddi durumu beklentisi” Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1.5 düşüşle 53 değerine geriledi. Ailelerin maddi durum beklentileri tarihi dip seviyelerde!
4) Aynı dönemde “Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi” %1.1 düşüşle 71.4 değerini aldı. “Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi” de %1.6 artışla 74 değerine çıktı. Ama ailelerin geleceğe ilişkin karamsarlığı devam ediyor.
5) Hanelerin gelirleri, temel harcamalarına yetmiyor. Büyük bir yoksullaşma var ve AKP bunu dış kaynaklı bir sorun olarak anlatıyor. Oysa ki sorunun temelinde AKP’nin rantçı ekonomi politikaları yatıyor.
6) Kamu kaynaklarının adil yönetilmediği, ihalelerin adrese teslim yapıldığı, yatırımcının ürkütüldüğü ve insan kaynağının değersizleştirildiği bir siyaset, Türkiye’ye yoksulluktan başka bir şey veremez.
7) Ailelerin maddi sorunlarını bitirecek, umutlarını yeşertecek olan bizleriz. Halkımız AKP’nin dayattığı yoksulluk politikasına mahkum değildir. Bu yüzden acil değişim şart diyoruz.
Halil Falyalı suikastında kullanılan silahlar bulundu!61 izlenme
İsrail İran'ın başkenti Tahran'a hava saldırısı başlattı13 izlenme
Yurt dışı harç pulu dönemi sona eriyor20 izlenme
Rus gazeteden çarpıcı iddia: "Moskova'yı kana bulayan saldırganlar emirleri Türkiye'deki örgütten aldı"44 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği'nin adını değiştiriyorlar! Ankara Orman İşletmesi'nden skandal cevap: "Bir isme mi takıldınız!"43 izlenme
Ünlü profesörden Diyaneti İşleri Başkan'ı Ali Erbaş'ı çıldırtacak açıklama!35 izlenme
İmamoğlu'ndan Ramazan ayında Erdoğan'ı çileden çıkaracak hamle19 izlenme
Sanki şeker fabrikalarını bu müdür sattı! Şeker krizinin faturası TÜRKŞEKER Genel Müdürüne kesildi44 izlenme
Ankara’da 7’si muhtar 150 kişi AKP'den istifa etti, CHP'ye geçti
Yılmaz Özdil: 'Patlamayla ilgili haberlere yayın yasağını Kültür ve Turizm Bakanlığı istedi. Memlekette “kültür” artık bu, yasak!'
İşte DSP'nin AKP ile yaptığı 'Gizli İşbirliği'ni ispatlayan görüntüler !
Sınıf öğretmenine tacizden gözaltı!