CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda AKP'nin Türkiye'yi soktuğu ekonomik durum hakkında eleştirilerde bulundu.
Karabat şu ifadeleri kullandı:
"HANELERİN MADDİ DURUMU ÇÖKÜYOR, ACİL DEĞİŞİM ŞART"
1) AKP’nin günü kurtarmaya çalışan ve hamaset dolu politikalarının artık toplumda karşılığı yok. Devletin resmi verilerinde bile vatandaşların karamsarlığa hapsolduğu görülüyor. Acı veriler ortada...
2) TÜİK’in Tüketici Güven Endeksi’ni oluşturan alt endekslerden “Mevcut dönemde hanenin maddi durumu beklentisi” Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1.5 düşüşle 53 değerine geriledi. Ailelerin maddi durum beklentileri tarihi dip seviyelerde!
4) Aynı dönemde “Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi” %1.1 düşüşle 71.4 değerini aldı. “Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi” de %1.6 artışla 74 değerine çıktı. Ama ailelerin geleceğe ilişkin karamsarlığı devam ediyor.
5) Hanelerin gelirleri, temel harcamalarına yetmiyor. Büyük bir yoksullaşma var ve AKP bunu dış kaynaklı bir sorun olarak anlatıyor. Oysa ki sorunun temelinde AKP’nin rantçı ekonomi politikaları yatıyor.
6) Kamu kaynaklarının adil yönetilmediği, ihalelerin adrese teslim yapıldığı, yatırımcının ürkütüldüğü ve insan kaynağının değersizleştirildiği bir siyaset, Türkiye’ye yoksulluktan başka bir şey veremez.
7) Ailelerin maddi sorunlarını bitirecek, umutlarını yeşertecek olan bizleriz. Halkımız AKP’nin dayattığı yoksulluk politikasına mahkum değildir. Bu yüzden acil değişim şart diyoruz.
Emlak Konut’un devasa arazisi bakanın kuzenine gitti! En az 6 milyar TL gelir elde edecek65 izlenme
Ankara’nın yarısını mal varlığı olarak açıklayan Altınok: "Çoğalmadı, azaldı"48 izlenme
"Sigarayı özendiriyor" diye Cem Yılmaz'ı dava eden profesör milyonlarca ton zehirli gaz yayacak termik santralin "tanıtım elemanı" çıktı!407 izlenme
İstiklal Marşı'mızın ilk kıtasını okur musunuz ?5568 izlenme
Manisa’daki şatafatın bedeli 4 milyon dolar62 izlenme
Rıza Akpolat'a 'itirafçı ol' teklifini eski yönetime yakın vekil yapmış!45 izlenme
Erdoğan’ın başdanışmanı hakkında flaş iddia98 izlenme
İstanbullu can derdindeyken, deprem sonrası uçak bileti fiyatları fırladı57 izlenme
Manisalı çiftçi CHP’li Başevirgen'e dert yandı: "Çizmem yırtık iki tane alamıyoruz. Bir sene daha idare etsin sonra alayım diyorum. Çiftçi bir çizme alamıyor, yırtık idare ediyoruz"
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem anı Adıyaman'da böyle görüntülendi
Iraklılar ümmet dinlemedi, dükkânlarına Türkler giremez diye yazı astılar!
Türk Lirası'nda erime durdurulamıyor: Dolarda yükseliş devam ediyor! İşte piyasalarda son durum