CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Hatay’ın Yayladağı ilçesinde depremzede bir ailenin konteynerinde çıkan yangında bir yaşındaki Mehmet Can Saraç hayatını kaybetmesine ilişkin "Bu ülke bu kadar mı vicdansızlaştı? Bir yanda künefe töreni, bir yanda yanarak ölen bir bebek." dedi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, depremzede bir ailenin konteynerinde çıkan yangında bir yaşındaki Mehmet Can Saraç'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
Kaya şunları kaydetti:
"Hatay’ın Yayladağı ilçesinde, depremzede bir ailenin konteynerinde çıkan yangında henüz 1 yaşındaki Mehmet Can Saraç hayatını kaybetti. Enkaz altından kurtulup konteynerde yaşam mücadelesi veren bu minik yavrunun ölümü, bu ülkede çocukların, depremzedelerin ve yoksulların kaderine terk edildiğinin en acı göstergesidir. Depremin üzerinden neredeyse üç yıl geçti. Ama Hatay hala enkazın altında, yurttaş hala konteynerlerde, çocuklar hala ölümle baş başa. Devlet, vatandaşını depremin üçüncü yılında hala konteynerlere mahkum ediyor, güvenli bir yaşam sağlayamıyorsa; orada artık devlet yoktur. Bir bebek, soğuktan, yoksulluktan, ihmallerden yanarak can veriyor; aynı saatlerde Hatay Valisi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı künefe şovlarıyla poz veriyor.
Bu ülke bu kadar mı vicdansızlaştı? Bir yanda künefe töreni, bir yanda yanarak ölen bir bebek. Bir yanda şatafat, diğer yanda çaresizlik. Biz bu vicdansızlığı asla affetmeyeceğiz. Küçücük Mehmet Can’ın ölümü, kader ya da talihsizlik değildir. Bu ihmalin, duyarsızlığın, devletin yokluğunun sonucudur. Bu bir siyasi sorumluluktur. Konuyu Meclis gündemine taşıyacağız. İhmali olan herkesin hesap vermesi için sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu düzen değişmeden, bu çürüme son bulmadan susmayacağız. Yaşam hakkı kutsaldır. Devletin görevi yaşatmaktır!"
Sözcü
CHP'den flaş iddia: Gökçek'in derdi 1 milyar dolara konmak179 izlenme
6 yaşındaki kızını evlendirmişti: Tahliye edilen Yusuf Ziya Gümüşel'e skandal karşılama!18 izlenme
Camide ayakkabı çalan adam güvenlik kamerasına yakalandı53 izlenme
Yüzlerce yurttaş, Büyükada İsklesi'ndeki kafeteryayı mahkeme kararına rağmen boşaltmayan TÜGVA'ya suç duyurusunda bulunmak için yürüdü!54 izlenme
Haber spikeri depreme canlı yayında yakalandı! O anlar ekranlara böyle yansıdı43 izlenme
İddia: "Asgari ücret yeniden masaya yatırılacak"32 izlenme
Vatandaşa destek kısıldı bütçe kamuya aktı22 izlenme
AKP’li eski Başkan'dan skandal mailler! "FETÖ gibi fişleme yaptı"45 izlenme
Esnafın 1 milyonluk borcu 10’a katlanacak
İsrail ile ilgili kritik Türkiye iddiası: "Ticaret tüm hızıyla devam ediyor"
Yozgatlı çiftçiler isyan etti: "Cumhurbaşkanı her evde bir traktör olmasına gerek yok demişti. Kendisinin yüzlerce aracı var. Bize söyleyeceğine önce kendisi araç sayısında tasarruf etsin"
CHP, 116 milyon dolarlık "tahsilat hilesini" Meclis'e taşıdı!