CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk milletini esaretten kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizin eşleri ve annelerinin önünde saygıyla eğildiğini söyledi.
ANNELERİN YÜZÜ GÜLMÜYOR
İnsan hakları ihlallerinin arttığı, adalet duygusunun zayıfladığı, eşitlik ilkesinin kağıt üzerinde kaldığı, hak ve özgürlüklere yönelik müdahalelerin arttığı, sosyal devlet anlayışının rafa kalktığı Türkiye'de, Anneler Günü'nün buruk kutlandığını belirten Tanal, “3 Y'yi ortadan kaldırma vaadiyle halktan yetki alan ancak gelinen süreçte 3 Y'nin müsebbibi haline gelen AKP iktidarında anneler gün yüzü görmüyor, gözlerinden yaş eksik olmuyor. Anneler işsizlikle, yoksullukla, açlıkla, çaresizlikle cebelleşiyor. Annelerin evinde aşı kaynasın, çocukları yatağa aç girmesin diye mücadele ediyoruz” dedi.
RANTI İÇİN ANNELER HARCANDI!
Cengiz İnşaat'ın Rize'nin İkizdere ilçesinde İşkencedere Vadisi’ndeki taş ocağı projesine karşı cesurca direnen kadınların iktidar tarafından hedef alındığını belirten Tanal, şunları söyledi:
İkizdere'de doğa nöbetindeyken cesur ve çalışkan Karadeniz kadınlarının direnişine bizzat şahit olduk. Doğaya, yaşam alanlarına sahip çıkan kadınların direnişini kırmak için bir tabur asker gönderdiler. Kadınlarla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirdiler. Mücadeleden vazgeçmeyen kadınları copladılar, biber gazı sıktılar. O cesur anneler yerlerde sürüklendi. Yaralanan, fenalaşan bir annemizi ambulansa kadar biz götürdük. İkizdere'de iktidar gücü kullanılarak, anneleri yıldırmak için her yola başvuruldu. İkizdere'de şunu gördük: AK Parti iktidarı, Mehmet Cengiz'in rantı için anneleri harcadı. Yıllar geçse de bu unutulmayacak. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi Anneler Günü mesajı paylaşıyorlar!
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iktidarmehmetcengizinrantiicinanneleriharcadi6422000/
Kılıçdaroğlu ile görüşünce raporları yok sayılan 15 Temmuz gazisi AKP Genel Merkezi önünde gazilik kartını kesti!123 izlenme
‘Faizden uzak durun’ diyen Diyanet’in faiz geliri arttı!181 izlenme
Kapatılıp parka dönüştürülen iki havalimanı arasında dudak uçuklatan fark34 izlenme
Koronavirüs önce İtalya'da görüldü iddiası!113 izlenme
Gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk, MİT Başkanı olarak atanan İbrahim Kalın'ın üniversite yıllarında yaptığı eylemlerden fotoğraflar paylaştı80 izlenme
Açlık sınırı 10 bin liraya yaklaştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lirayı buldu45 izlenme
Sedat Peker'in 'Sezgin Baran Korkmaz' iddialarını AKP'li Korkmaz Karaca doğruladı!49 izlenme
Müjde Ar’dan Sezen Aksu’ya destek 'Korkmuyorum, toplu iğne başı kadar konuyu dil koparmaya kadar götürmek vicdanımı kanattı'66 izlenme
Avrupa Birliği’nden Türk çeliğine soruşturma
Sefalet Yüzyılı! Yozgat’ta ramazan öncesi ‘ucuz et’ kuyruğu
Metin Akpınar’ın avukatı da adli kontrole itiraz etti
Asgari ücretin altına sigortasız işçi çalıştırmak isteyen patronlar, kaçak göçmenleri savunmaya devam ediyor: "Bundan sonra Türklerle çalışmayacağım, varsa yabancı"