Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavında yer aldığı skandalının ortaya çıkmasıyla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün için Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti.
Dün gece saatlerinde yayımlanan karar ile Halis Aygün görevden alındı.
4 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Aygün’ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM başkanı olarak atandı.
"TARİKATÇIYA 'EFENDİM' DİYEN BİR ÖSYM BAŞKANIMIZ VAR ARTIK"
Yeni ÖSYM başkanının nasıl birisi olduğu merak edilirken CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Bülent Maraklı, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Maraklı, yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un geçmişte attığı bir tweeti paylaşarak "Tarikatçıya 'efendim' diyen bir ÖSYM Başkanı'mız var artık" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Ersoy’un daha önce İslami NATO'yu savunan söylemleri ve İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı'nın Nokta Gençlik Örgütü'nün düzenlediği sohbetlere katılmasıyla gündeme gelmişti. Ayrıca İlim Yayma Cemiyetinin de ziyaret ettiği Ersoy, Halen, Milli Görüşçü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanlığını yürütüyor.
ESAM, İslam NATO’sunun kurulması, İslami Birleşmiş Milletlerin oluşturulmasını savunan bir düşünce kuruluşu olarak öne çıkıyor.

BAYRAM ALİ ERSOY KİMDİR?
ODTÜ Matematik Bölümünden 1996’da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012’de doçent, 2017’de profesör unvanını aldı. Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy’un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.
20172020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020’den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.
KRT
İsrail ordusu Mısır karakolunu vurdu!24 izlenme
Ekonomist Şenol Babuşçu değerlendirdi: Hafize Gaye Erkan’ın yerine kim gelebilir?41 izlenme
Türkiye'de görülen Covid varyantı tehlikeli mi?24 izlenme
AKP'nin kalesinde zam eylemi! "Uzun adam aklını başına al, hemşerilerine sahip çık"48 izlenme
Rusya Zelenski'yi öldürürse Ukrayna'nın planı ne? ABD'den flaş bir açıklama geldi50 izlenme
Kuran kursunda rezalet! Kurs görevlisinin küçücük çocuklara yaptıkları kan dondurdu!40 izlenme
İsveçli gazeteci ile röportaj sırasında sorduğu soruya sinirlenenCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, röportajı yarıda kesti.19 izlenme
Çalışma saatinin düşmesini bekleyen vatandaşa Bakan'dan kötü haber25 izlenme
CHP’li Öztrak paylaştı: "Maden kazalarındaki işçi ölümlerinde Türkiye dünyanın zirvesinde"
Öğrenim kredisi nedeniyle 280 bin genç icralık!
AKP cezaevine doymuyor! 4 yeni cezaevi ile birlikte, 14 yılda 196 yeni cezaevi!
AKP’li belediyenin milyonluk ihalesi AKP’li eski yöneticisine gitti