Ayasofya, 86 yıl sonra kılınan Cuma namazı ile ibadete açıldı. Erbaş’ın, verdiği hutbedeki “vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" ifadeleri, Ayasofya’yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını hedef aldığı şeklinde yorumlandı.
Erbaş hakkında Atatürk’e lanet okuduğu gerekçesiyle çok sayıda suç duyurusunda bulunulurken, Ayasofya’da kılınan Cuma namazına davet edilen ve Sultanahmet'in bahçesinde namaz kılan Muharrem İnce de dava açtı.
İnce’nin avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bulunduğu dava dilekçesinde, “Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret” suçu yer aldı.
.jpg)
.jpg)
Mazbata sonrası İBB'de ilk değişiklik! Sosyal medyada olay oldu!411 izlenme
İBB Davası'nda dokuzuncu celse bitti: Resul Emrah Şahan ile İmamoğlu arasında soru-cevap30 izlenme
Gazze için yürüyen kadınlar AKP binasına alınmadı: "Oylarımız alındı ama biz buraya alınmıyoruz"32 izlenme
Moğolistan tarafından "uyuşturucu madde ticareti" suçundan kırmızı bültenle aranan şüpheli İstanbul'da yakalandı27 izlenme
Eski AKP'li vatandaşın Erdoğan'a isyanı: "Elinde tüm imkanlar varken 3 tane markete ses çıkartamayan Erdoğan nerede?"58 izlenme
CHP'li isim vahim tabloya vurgu yaptı: "Halk resmen kan ağlıyor"38 izlenme
Ümit Özdağ- Süleyman Soylu gerginliğine Sedat Peker de dahil oldu!86 izlenme
Üretici isyanda: "200 lira verilmezse balıklara dökerim"26 izlenme
Asgari ücret ne kadar oldu? Dünyada asgari ücret ne kadar?
Putin'den tahıl ve gübre konusunda açıklama
Öğrencilere dağıttığı defter kalem usulsüzlük sayıldı, CHP’nin Tuzla aday adayı tutuklandı
Kılıçdaroğlu'nun gözdesi Barış Yarkadaş'a Mansur Yavaş'tan ayar! "Böyle bir şey olmadı. Uydurmayın. İl dışındayım bilgim yok"