Türkiye tarihi seçime hazırlanırken karanlık bazı senaryoların hazırlanma ihtimali nedeniyle gerginlik de yaşıyor.
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir bürokratın imzasını yer aldığı belgeyi ortaya çıkardı.
Bakan, Polis Meslek Yüksek Okulları'ndaki görevlilerin tamamının seçim gününde ihtiyat kuvvet olarak görevlendirilmesine ilişkin bir belgeyi açıkladı. Belgede gizli ibaresi de yer aldı. Bakan, "İzinli gününde neden Polis Meslek Yüksek Okulları görevlilerini okullara çağırıyorsun? Bunun yanıtını öğrenmek istiyorum. Polis memurlarına kanunsuz emirleri uygulamayın, diyoruz" dedi.
Bakan şunları kaydetti:
"Seçim güvenliği için İçişleri Bakanlığı sandık güvenliği için tedbir alabilir ve bununla ilgili polisi de görevlendirebilir bu tabii bir şeydir. Yeni belgeye göre seçim günü bütün polislerin oy kullandıktan sonra saat 13.00'dan itibaren ihtiyat kuvvet olarak beklemesi gerektiği söylendi. Bunu soruyoruz. Neden? Ben bu belgeyi TBMM Milletvekili olarak denetim görevimin gereği olarak ilk kez buradan soruyorum.
İzinli polislerin seçimden sonra oy kullandıktan sonra evlerine gitmesi gerekirken neden oy kullandığı okullarda hazır kuvvet olarak bekleyecekler?
Toplum gizemli durumlardan korkar. Dolayısıyla bir seçime giderken 1. Biz sizin neler yaptığınızı biliyoruz. 2. bu belgeler bana polis memurlarından geldi. Biz de buradan onlar aracılığıyla sesleniyoruz; "Sen anayasaya uygun olarak görevini yap kardeşim" diyoruz"
Bakan, bugün öğle saatlerinde İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) zırhlı araç ve personelinin, valilerce "gerek görülmesi" halinde kullanılması üzere hazır bulundurulmasını istediğini söylemişti. İlgili belgeyi paylaşan Bakan, "Savaşa mı gidiyoruz? Seçime mi gidiyoruz? Nedir bu? TSK’nın zırhlı araçlarına, personeline bir seçim sahtı mahallinde GAMER, İçişleri Bakanlığı niye ihtiyaç duyar?" diye sordu. Bakan, valilere ve TSK'ya, "Suça ortak olmayın" diye seslenmişti.
Gerçek Gündem
İYİ Partili Türkkan: ÇAYKUR Varlık Fonuna girdi zarar etmeye başladı!152 izlenme
Adalet Bakanından instagram açıklaması61 izlenme
Gazeteci Deniz Zeyrek’ten flaş iddia! ‘Güçlü bir Bakan’dan duydum, Meral Akşener Başbakan olacak’56 izlenme
Özgür Özel’in TBMM’ye yürüyüşüne soruşturma16 izlenme
2 kez mülakatta elenen savcı adayı, tutanaklara ulaştı: "Rezilliğin bu boyutta olduğunu tahmin etmiyordum"56 izlenme
Saray harcamaları için para yetmiyor: Bağışlarınızı bekliyor!104 izlenme
Erdoğan'ın 'destek' diye açıkladığı 661 milyarın sırrı ortaya çıktı: Yüzde 80'i borç!110 izlenme
Faiz artışı Merkez’e haram, Hazine’ye helal!66 izlenme
Emekli milletvekili maaşlarına 14 bin TL zam
Van’da esnafların ekonomi isyanı: "Günde 50 kişi gelip 'bir fitre parası verin' diyor. Tavuk kemikleri çıkarıyoruz, gelip 'onu bana ver götüreyim akşam çocuklarıma çorba yapayım' diyor"
İngiltere Merkez Bankası faizi 13 yılın zirvesine çıkardı
Öğrenciler AKP’nin kitap listesini okuyacak!