Sosyal medya hesabı üzerinden bir grafik paylaşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “1984’ten 2002'ye kadar, 18 yılda verilen toplam cari açık 22,5 milyar dolar. 2003’ten 2022 Eylül'üne kadar verilen toplam cari açık ise makyajlı 601 milyar dolar, makyajsız 624 milyar dolar. Erdoğan hükümetlerinin 20 yılda sebep olduğu yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor” dedi.
CHP Sözcüsü Öztrak, bugün sosyal medya hesabında, Türkiye’nin ithal ettiği malların ihraç ettiği mallardan daha fazla olması anlamına gelen birikimli cari açık verisine ilişkin açıklama yaptı.
Öztrak, “Erdoğan hükümetlerinin 20 yılda sebep olduğu yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor” dedi.
"MAKYAJLI 601 MİLYAR DOLAR, MAKYAJSIZ 624 MİLYAR DOLAR"
Dolar cinsinden cari açık grafiğini paylaşan Öztrak, şunları kaydetti:
1984’ten 2002'ye kadar, 18 yılda verilen toplam cari açık 22,5 milyar dolar. 2003’ten 2022 Eylül'üne kadar verilen toplam cari açık ise makyajlı 601 milyar dolar, makyajsız 624 milyar dolar. Erdoğan hükümetlerinin 20 yılda sebep olduğu yıkım o kadar büyük ki artık hiçbir makyaj tutmuyor.

Yeniçağ
İBB duyurdu: "11 Eylül Pazartesi toplu taşıma ücretsiz"32 izlenme
Yurttaştan iddianame farkındalığı: "İddianame, iddia üzerine hazırlanırsa iddianamedir. İftira varsa iddianame değildir. Bizi daha da hırslandırdı"17 izlenme
Can Atalay: "46 gündür millet iradesini gasp ediyorlar"31 izlenme
Karantinada olması gerekirken iki kez iş yerinde yakalandı!78 izlenme
Büyük İskender'in bile giremediği kentteki 2 bin yıllık aslan başını kırdılar!22 izlenme
Liselilerden 15 Temmuz propagandasına bir tepki daha 'Düne kadar ortaktınız !'1674 izlenme
İBB itirafçılarının sır avukatı bakın kim çıktı?18 izlenme
İYİ Partili vekil cenazedeki fotoğraflarla ilgili sessizliğini bozdu75 izlenme
Ferdi Zeyrek Manisa tarihinin en büyük imar vurgununu engellemişti!
Patronun parmak salladığı sendika başkanına bir soruşturma daha!
AKP'li İBB yönetiminin bir yolsuzluğu daha ortaya çıktı!
Korku dağları aştı: 'Yıldırım'ın karanlık siciline erişim engeli' haberine de erişim engeli!