CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde 12 Ekim 2020 tarihine kadar corona virüsü nedeniyle 8 bin 895 vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisinin eksik olduğunu belirterek “Covid19 ile ilgili verilen sayılara güvenilirlik her geçen gün azaltmakta; kamuoyunda gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu uzman kişilerce de konuşulmaktadır” dedi.
“DOĞAL ÖLÜM” YAZIYORLAR
Antmen, Covid19 nedeniyle ölen bazı kişilerin ise ölüm raporlarına ‘Doğal ölüm' veya ‘Bulaşıcı hastalık' yazıldığının ortaya çıktığını da hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
* eDevlet’ten belediyelerin vefat bilgileri kısmında ‘ölüm nedeni' kısmının çıkarılması da koronavirüs kaynaklı ölüm sayılarının çok daha yüksek olduğu iddialarını daha fazla güçlendirmektedir.
* Şimdi de koronavirüs nedeniyle ölümlerin ve vaka sayılarının yoğun olduğu illerde camilerden cenaze selası okunmasına yasak getirilmiştir. Böylece koronavirüs kaynaklı ölümlerin artışının vatandaştan saklanılması amaçlanmıştır.
“GERÇEK ÖLÜM SAYISININ SAKLANMASI ÇABASI NEDENİYLE Mİ OKUNMAMAYA BAŞLADI?”
Koca'ya camilerde sela okunmasının yasaklandığı ya da okunmama kararı alınan il ve ilçeleri soran Antmen, önergesinde şu sorulara yer verdi:
* 1 Eylül 2020 tarihinden bu yana, ölüm belgesi olmasına rağmen sela okunması için başvuruda bulunan kişi sayısı kaçtır? Bunların kaçı camilerden okunmuş, kaçı okunmamıştır?
* Koronavirüsle ilgili gerçek ölüm sayısının saklanma çabası nedeniyle mi camilerden cenaze selaları okunmamaya başlamıştır?
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sokiddiaselaokunmasiyasaklandi6084713/
Erdoğan'ın seçim vaadi olan millet kıraathanesine milyonlar akıyor!42 izlenme
Havuzun direklerinin kesildiği iddia edilmişti, açılış izninin de olmadığı ortaya çıktı33 izlenme
Ayşe Barım'ın kardeşi feryat etti: "Bu tutuklama bizi ailece bitirdi"15 izlenme
Berat Albayrak’ın istifa haberi sonrası dolar sert düştü!72 izlenme
Gülben Ergen, Narin’in annesine öfke kustu! "Bu kadının Allah'ı yok"31 izlenme
Eczacılardan kur isyanı: "Yüzlerce ilaç bulunamıyor"13 izlenme
Erdoğan, komşusu bile olmayan ülkeyle anlaşma imzaladı19 izlenme
Ekonomistlerden Erdoğan'a 'Mandacı' yanıtı: "Mandacılık otoyolu dolara bağlamaktır!"54 izlenme