Kanal İstanbul projesine CHP’den büyük tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, güzergah ve rezerv yapı planının açıklanmasının ardından projenin yaratacağı tahribata dikkat çekti. Konuyu Meclis’in gündemine taşıyan yedekci, proje hakkında araştırma önergesi verdi.
“FELAKET SENARYOSU ENGELLENMELİ”
Uzmanların uyarısına dikkat çeken Yedekci, “Uzmanların sosyolojik ve jeopolitik olarak şehrin felaket senaryosu olarak tanımladıkları Kanal İstanbul Projesi hakkında denizbilimcilerden, meslek odalarından ve İstanbul’da yaşayan yurttaşlarımızdan fikir ve görüş alınmamıştır. Bu proje hakkında meclis araştırması yapılmalı ve bu felaket senaryo engellenmelidir” dedi.
“DİĞER BÖLGELERİN YATIRIMA İHTİYACI VAR”
Önceki
açıklamalarda 13 Milyar Dolar olarak açıklanan Kanal İstanbul
Projesi'nin bütçesi son haberlere göre 65 Milyar Dolar olarak
belirtildiğine dikkat çeken Yedekci, “Bu bütçeyle ülkemize, milletimize
faydalı projeler hazırlanmalı, milletimizin onayına sunularak
uygulanmalıdır. Tüm yatırımların İstanbul’da planlanması kenti daha da
fazla göç merkezi haline getirmektedir. İstanbul nüfus yoğunluğu,
trafiği, altyapı
yetersizliği, gürültü ve hava kirliliği sebepleriyle
giderek yaşanmaz bir kent haline dönüşmektedir. 65 Milyar Dolar bütçe
kullanılarak Anadolu'daki farklı şehirler cazibe merkezi haline
getirilmelidir. Güneydoğu’da, Doğu’da, Trakya’da, Akdeniz ve Karadeniz
bölgelerinde yatırıma ihtiyaç vardır” dedi.
“İSTANBUL YAŞANMAZ HALE GELECEK”
Kanal İstanbul Projesi'nin doğal hayat üzerinde yaratacağı tahribatın geri dönülmez bir kıyamet yaratacağını söyleyen Yedekci, “Türk Boğazlarına özgü, eşi benzeri olmayan akıntı sistemi bozulacaktır. Eğer bu çalışma hayata geçerse Marmara Denizi’nin oksijensiz bırakılarak sülfür gölü haline getirilmesi sonucunda çürük yumurta kokusuna benzerliğiyle bilinen hidrojen sülfür kokusu İstanbul’a yerleşecektir. Oksijensiz alt tabakadaki suyun zamanla İzmit Körfezi’ne dolması ile körfezde deniz yaşamı sona erecektir. Projenin uygulanması Doğu Trakya’nın drenaj sistemini tümüyle etkileyecek, sadece yer altı suyu kaybıyla bile İstanbul’u yaşanmaz hale getirilebilecektir. Kanal İstanbul sadece İstanbul için değil tüm Marmara için ‘Doğa Felaketi' senaryosudur” ifadelerini kullandı.
Antalya’daki teleferik faciasıyla ilgili 13 kişi hakkında gözaltı kararı49 izlenme
Evi yıkılan vatandaş 'Bu evden 20 oy çıkıyordu sana ! 10 yıl AKP'ye çalıştım, bunu nasıl yaparsın bana !'4777 izlenme
Hilal Kaplan’ın yeni eşinin eski eşinden yeni açıklamalar: "Bu bir namus meselesi, daha son sözümü söylemedim!"295 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı: Uydu görüntüleri yayınlandı, Rus konvoyları ilerliyor80 izlenme
'Erdoğan'ın anketçisi' de artık İyi Parti 'baraj üstü' dedi1008 izlenme
Türkiye'nin Nabzı anketinde Erdoğan’a şok! Bir ayda büyük düşüş!56 izlenme
İsrail'e Türkiye'den 10 gemi daha yollandı! Gazze'ye saldırı başladığından beri 293 gemi oldu47 izlenme
Tatilci akını başladı, teyakkuza geçildi!66 izlenme
'Eli çabuk' kasiyer, 9 yıl boyunca her gün çaldı!
Dilan Polat dosyası genişliyor: Avukatının mal varlıklarına tedbir kararı!
Erdoğan, konuştuğu sırada ses sorunu yaşanınca sinirlendi! 'Kim yönetiyor bunu?'
Gaziantep Valiliği'nin 100 liralık ‘Bayram Alışveriş Çeki’ sosyal medyada tepki gördü: "En ucuz 5 litrelik yağ bile alınamıyor!"