CHP'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Üç buçuk saat süren MYK toplantısının ardından Parti Meclisi de bir araya geldi.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal kararına uymaması nedeniyle iki toplantının da gündeminde yargı krizi vardı.
Toplantıların ardından Özgür Özel, kameraların karşısına geçti.
Özel'in açıklamasının satır başları şöyle:
Parti Meclisi'miz tamamen karşı karşıya olduğumuz yargı eliyle anayasayı askıya alma, anayasayı yok sayma ve anayasızlaştırma üzerine bir sivil darbe girişimini gündemine almış durumda.
Dün Yargıtay 3. Dairesi'nin aldığı karar Hatay halkı tarafından milletvekili seçilmiş Can Atalay'ın, salıverilmemesine, dokunulmazlık hakkında yararlanmamasına bir karar ve kriz olarak görünmekle birlikte, bunu çok aşan bir noktaya gelmiş durumdadır.
Bugün eğer ki Can Atalay serbest kalmış olsaydı onunla birlikte esir tutulan Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Mine Özerden, Çiğdem Mater, yargılandıkları ve delil olmadığı için iki kez beraat ettikleri bu davada, "Birileri onları beraat ettirmek istedi ancak ben bunu kabul etmiyorum" diyen Erdoğan'ın açık talimatıyla yeniden yargılanmalarını, delillerin olmadığı ortamda, bir kişinin husumeti sonucu yeniden yargılanmalarını değiştirmezdi.
Gezi davası Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kin davasıdır, siyasi kan davasıdır, Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi davası kendisini meşrulaştırmak için suçsuz insanları şeytanlaştırdıkları davadır.
YOL HARİTASINI AÇIKLIYOR
Anayasa'nın 153'üncü maddesi açıktır. AYM kararını uygulamamak, anayasal düzene karşı kalkışmadır. Bu sebeple işlenen suçla mücadele etmek için hukuki ve siyasi hiçbir adımdan kaçmayacağız.
MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI
CHP'nin Yargıtay'ın Can Atalay kararına karşı Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı. Özel, toplantı için 9 Ocak Salı günü için başvuruda bulunduklarını açıkladı.
Özel ayrıca 14 Ocak Pazar günü büyük miting gerçekleştireceklerini, tüm halkı çağırdığını açıkladı. Ankara Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirilecek.
KRT
Keyfiliğin ve liyakatsizliğin en açık örneği yaşandı: Norm fazlası ilan edilen öğretmenlerin yerine eşini atadı14 izlenme
Yeni havalimanının metrosu ‘hesap hatası’ nedeniyle 300 metre uzağa yapılmış!175 izlenme
Bahçeli’den Kanal İstanbul ‘çelişkisi’ne dair açıklama90 izlenme
Erdoğan iktidarının dönüm noktası: Kriz, katı İslamcı ideolojiyi vurdu22 izlenme
Ürünlerinden domuz eti çıktığı iddiasıyla gündem olan Köfteci Yusuf'un şubeleri bomboş kaldı30 izlenme
Eğitim ve Sağlığa ayrılan bütçe azaltılıp, vekillerin yemek bütçesi artırılınca, Guetamala halkı Kongre binasını ateşe verdi!61 izlenme
Vatandaştan Nebati’ye tepki: "Pembe gözlüğü bırak numaralı gözlükle bile göremiyoruz"21 izlenme
AKP'li siyasetçinin çocuğa tecavüz eden oğluna 'iyi hal' indirimi!113 izlenme
Atatürk tasarladı, Danimarka uyguladı ve tüm dünyaya örnek oldu!
‘Evet’ kampanyası yapan kaymakama ödül!
TL’deki değer kaybını dünya böyle gördü: Birkaç dakika içinde oldu
Diyanet’in Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, alkollü içecek üreten, taşıyan, satan ve servis edenlere "lanet" edildiğini savundu!