Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçmiş kongre süreçlerine ilişkin gündeme gelen 'mutlak butlan' kararı Konuya ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 yıllık komşusundan geldi.
Kurultaylara yönelik şaibe iddialarının sürdürülmesinin partiye zarar verdiğini belirten komşu, delegelerin iradesinin defalarca teyit edildiğinin altını çizdi. Sürecin tabanda yarattığı rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi:
"Diyelim ki o kongrede şaibe var. Aynı delegeler iki kez daha Özgür Özel’in genel başkanlığını onayladı. Taban olarak üzülüyoruz."
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38. Olağan Kurultayı’nın “mutlak butlan” ile sakatlandığına hükmetti. Daire, yerel mahkemenin davayı “konusuz kaldığı” gerekçesiyle sonuçlandıran kararını kaldırarak kurultayın yapıldığı tarihten itibaren iptaline karar verdi. Mahkeme ayrıca, kurultay sonrası yapılan tüm olağan ve olağanüstü kurultayların ve alınan kararların iptaline, Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki parti organlarının görevlerine devam etmesine hükmetti.
Sözcü
Türkiye'nin lüks oteli satıldı fiyatı dudak uçuklattı26 izlenme
Ruble hesabı açıklamaları25 izlenme
"2000 lira ikramiye utanç verici"33 izlenme
‘Enflasyonla topyekün mücadele’ diye diye fiyatlar katlandı43 izlenme
Depremin simgesi fotoğraftaki baba kızın mutlu günlerindeki fotoğrafı ortaya çıktı50 izlenme
Ekrem İmamoğlu o isimleri atadı! İBB'de flaş atamalar!168 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: Maden sahaları kapış kapış satılacak!34 izlenme
Başkanlık sistemi tutmadı!135 izlenme
Çanakkale şehitlerinin arasına Ermeni soykırımı yalanı sıkıştırılınca bakanlık karıştı!
Türkiye menşeli fıstık kremasında salmonella alarmı: ABD'de ürünler geri çağrılıyor
Manisa’da tartışmalı öğretmen eğitimi: AKP'li vekilin konuşmacı olacağı seminere katılım zorunlu
Türker Ertürk'ün mükemmel anlatımıyla Atatürk ne demek ?