CHP 38. Olağan Kurultayı kapsamında açılan ceza davasının dördüncü duruşması, bugün Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada ara karar verilerek ertelendi ve bir sonraki duruşma tarihi olarak 6 Mayıs 2026 belirlendi.
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 kişi hakim karşısına çıktı. Ara karar veren mahkeme duruşmayı 6 Mayıs'a erteledi.
Sanıklar arasında Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Özgür Çelik ve Cemil Tugay gibi isimler de yer alıyor.
Dosyanın merkezinde, kurultay sürecinde delegelerin oylarının usulsüz şekilde yönlendirildiği iddiası bulunuyor. İddianamede, sanıklar hakkında Siyasi Partiler Kanunu’nun 112. maddesi kapsamında “oylamaya hile karıştırma” suçlaması yöneltiliyor.
Bu kapsamda sanıklar için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dosyada “mağdur” sıfatıyla yer alıyor.
Dava sürecinin temelini, 45 Kasım 2023’te gerçekleştirilen CHP’nin 38. Olağan Kurultayı oluşturuyor. Bu kurultayda genel başkanlık yarışını Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel kazanmıştı.
Kurultayın ardından, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler yargıya başvurarak kurultayda usulsüzlük yapıldığını öne sürdü. Delegelerin oylarının rüşvet karşılığında yönlendirildiği iddiaları gündeme geldi.
23 Şubat’taki duruşmada mahkeme, dosyanın İstanbul’da görülen “İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü” davasıyla birleştirilmesi için girişimde bulunulmasına karar verdi.
Ancak İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi bu talebi reddetti. Böylece Ankara’daki dava kendi seyrinde ilerlemeye devam etti.
Dava sürecinde en dikkat çeken başlıklardan biri de “mutlak butlan” tartışması oldu. Hukuki olarak bu kavram, bir işlemin en baştan itibaren geçersiz sayılması anlamına geliyor.
Bugün görülen dava kurultay ceza davasıydı. Hali hazırda istinafta olan davada eğer mahkeme butlan kararı verirse, kurultayın tüm hukuki sonuçlarının ortadan kalkması ve CHP yönetiminin Kılıçdaroğlu'na verilmesi gündeme gelebilir.
THY'nin 3 ayda reklama harcadığı para dudak uçuklattı53 izlenme
CHP'li vekil Atilla Sertel çok kızdı! "Yüz bin kere yazıklar olsun"152 izlenme
İmamoğlu protestolarına katılan milli sporcunun hayatı karardı: 29 gün hapis yattı, milli takımdan atıldı!32 izlenme
Cumhur İttifakı’nda kriz: Dengeler altüst oldu21 izlenme
"ABD'de Bilal Erdoğan'a da soruşturma açılma ihtimali var!"540 izlenme
Brunson krizinin ardından dolar/TL 5.90’ın altında! Dolarda son durum…99 izlenme
82 yaşındaki yatalak hastanın elektrik faturası isyanı: Bu zulüm bitsin artık271 izlenme
Acılı babadan korkunç iddialar: "İhbar için 1.5 saat beklendi"31 izlenme
Diyanet'e bağlı Kuran kursunda çocuklara şiddetin görüntüsü ortaya çıktı! "Güvenlik kameralarının görüş açısına girmeyen kör noktalarda dövüyorlar"
CHP İl başkanlığına taşlı saldırı!
Faciaya ramak kala! Anne ve kızı beton parçalarından saniyelerle kurtuldu
Sedat Peker'den flaş paylaşımlar! Korkmaz Karaca'nın neden görüşmek istediğinin ayrıntıları ortaya çıktı