CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yaptı. Yücel, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın harcamalarından gazetecilerin tehdit edilmesine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı görüşmeden Milli Eğitim Bakanı'nın tartışma yaratan uygulamalarına pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Yücel, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılının ilk beş ayında 39 milyar lira para harcadı. Basında çıkan haberlere göre, bu paranın büyük bir kısmı lüks makam araçlarına ve beş yıldızlı otellerde yapılan toplantılara harcanmış. Yani Diyanet, beş ayda 2 milyon 312 bin asgari ücretlinin maaşına eşit bir harcama yaptı" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı, resmen lüks otomobil koleksiyonu yapıyor. Diyanet, beş yıldızlı otellerde etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılının ilk beş ayında 39 milyar lira para harcadı. Basında çıkan haberlere göre, bu paranın büyük bir kısmı lüks makam araçlarına ve beş yıldızlı otellerde yapılan toplantılara ve başkanlığa harcanmış. Yani Diyanet, beş ayda 2 milyon 312 bin asgari ücretlinin maaşına eşit bir harcama yaptı. AKP milletvekilleri ıstakozlu masalarıyla, pahalı saatleriyle millete hava atıyor. Bakanlar devletin uçaklarını kendi özel işlerinde kullanıyorlar. Bunlardan tasarruf yapamayan Mehmet Şimşek memurların servisinden, fazla mesai ücretinden, lojmanından kesinti yaparak ekonomiyi düzeltebileceğini zannediyor.
BirGün
YENİ Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç bıçaklı saldırıya uğradı!28 izlenme
'Sağlık Bakanı istifanın eşiğinden döndürüldü!'741 izlenme
AKP'nin su zammı, emekliyi sokağa döktü133 izlenme
Tavuk eti, yumurta ve süt üretiminde sert düşüş21 izlenme
‘Dükkanlar kapanıyor diye bir şey yok’ diyen Erdoğan'a esnaf isyan etti! '43 yıldır vergi ödediğim devletim bana 43 saat bakamadı!'62 izlenme
MHP'li başkandan eski AKP'li başkana 'talan' suçlaması46 izlenme
Atatürk 30 Ağustos’u anlattı184 izlenme
İktidar yanlılarının tek derdi Sezen Aksu’nun şarkısı! Bunlara da tepki gösterseydiniz!70 izlenme