Sayıştay, MHP'li Karabük Belediyesi'nde “çifte koltuk vakası” ortaya çıkardı. Asli kadrolarda bulunan ve halen görevlerinin başında olan müdürlerin yerine “vekaleten” de ikinci isimlerin atandığı belirlendi. Böylece aynı koltukta iki isim birden oldu, her ikisine birden maaş ödendi. Sayıştay, “Bu durum mevzuata aykırıdır” dedi.“Karabük Belediyesi'nde kadrolar dolu olduğu halde başkalarının da aynı kadroya vekalet ettiği, vekalet ettirilen kişinin harcama yetkilisi olarak da görev yaptırıldığı görülmüştür” denilen Sayıştay raporunda şu ifadeler yer aldı:
“HARCAMA YETKİSİNİ KULLANAMAZ”
“Mevzuat hükümleri çerçevesinde, Karabük Belediyesi'nde müdür kadrolarında bulunan kişiler bulunmaktayken, o kadrolara vekaleten görevlendirme yapılamayacağı açıktır. Dolu kadroya vekaleten görevlendirme yapılamayacağından dolayı harcama yetkisinin de, asli kadroda bulunan tarafından kullanması gerekmekte, bu kişiler görevden alınmadığı ve bu kadrolar boş olmadığı sürece yetkinin vekaleten görevlendirilen kişilerce kullanılması da mümkün değildir. 657 sayılı kanun, memuriyette kadroyu esas almıştır. Dolu olan kadrolara vekaleten görevlendirme yapılmaması ve harcama yetkisini de kadroda bulunan kişinin kullanması gerektiği değerlendirilmektedir.”
KİMLER, HANGİ KOLTUKTA OTURUYOR
– Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Yılmaz görevinin başında olduğu halde Mehmet Emin Ünal da, aynı kadroya vekaleten atandı. Yetkileri de, asıl kadroda olan Yılmaz yerine Ünal kullanmaya başladı.
– Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yılmaz Çelen görevinin başında olduğu halde, İrfan Kartal da aynı kadroya vekaleten atandı. Yetkileri, Çelen yerine vekaleten atanan Kartal kullandı.
– Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cavit Kesginci asil olarak görevinin başında bulunduğu halde aynı kadroya Ali Kara vekaleten atandı ve yetkileri kullanmaya başladı.
– Sosyal Yardım İşler Müdürü Ahmet Özmen görevinin başında olduğu halde, Ali Çambaşı da aynı göreve vekaleten atandı. Yetkileri de Çambaşı kullanmaya başladı.
– Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Ali Kara, asil olarak görevinin başındayken, Mevlüt Söyleyici vekaleten atandı ve Kara'nın yetkilerini kullanmaya başladı.
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ciftekoltukciftemaas2108246/
Halktan toplanan bağış paraları ortada yok! İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyaları!112 izlenme
Edremit'te bir ilkokulda, öğrencilere derse girmeden önce Andımız yerine bakın ne okutuluyor !6568 izlenme
'Milli mesele' diyen AKP'lilere, kendi yandaşları Cem Küçük'ten hatırlatma '4 AKPli Bakan Rüşvet Aldı !'461 izlenme
MSB kaynaklarından teğmenlere ilişkin açıklama: "YDK'ya sevk karar anlamına gelmiyor"26 izlenme
Asgari ücrete 300 lira zam yapılırken Erdoğan ve vekiller ne kadar zam alacak?75 izlenme
Bim’in ardından Ülker’den de ‘fahiş fiyat’ çıkışı: Milletin aklıyla alay etmeyin!58 izlenme
AKP'nin söktüğü T.C.'yi belediye binasına yeniden astı!213 izlenme
"Başı açık kız görünce sinirleniyorum"367 izlenme
Arınç, 18 bin TL'lik maaşını eleştirenlere tepki gösterdi 'Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki, nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar !'
Osmaniye'de çiftçi isyan etti: "Mazot alacak param yok! Tarlaları ekemiyoruz da süremiyoruz da. Böyle giderse ekemeyiz!"
TÜİK'e "enflasyon oranı" tepkisi: "Gelsinler sokakta görsünler enflasyonun ne olduğunu"
AKP kurultayına katılan vatandaştan pes dedirten sözler! 'Tayyip'in olduğu yerde korona bile olmuyor'