Sayıştay, MHP'li Karabük Belediyesi'nde “çifte koltuk vakası” ortaya çıkardı. Asli kadrolarda bulunan ve halen görevlerinin başında olan müdürlerin yerine “vekaleten” de ikinci isimlerin atandığı belirlendi. Böylece aynı koltukta iki isim birden oldu, her ikisine birden maaş ödendi. Sayıştay, “Bu durum mevzuata aykırıdır” dedi.“Karabük Belediyesi'nde kadrolar dolu olduğu halde başkalarının da aynı kadroya vekalet ettiği, vekalet ettirilen kişinin harcama yetkilisi olarak da görev yaptırıldığı görülmüştür” denilen Sayıştay raporunda şu ifadeler yer aldı:
“HARCAMA YETKİSİNİ KULLANAMAZ”
“Mevzuat hükümleri çerçevesinde, Karabük Belediyesi'nde müdür kadrolarında bulunan kişiler bulunmaktayken, o kadrolara vekaleten görevlendirme yapılamayacağı açıktır. Dolu kadroya vekaleten görevlendirme yapılamayacağından dolayı harcama yetkisinin de, asli kadroda bulunan tarafından kullanması gerekmekte, bu kişiler görevden alınmadığı ve bu kadrolar boş olmadığı sürece yetkinin vekaleten görevlendirilen kişilerce kullanılması da mümkün değildir. 657 sayılı kanun, memuriyette kadroyu esas almıştır. Dolu olan kadrolara vekaleten görevlendirme yapılmaması ve harcama yetkisini de kadroda bulunan kişinin kullanması gerektiği değerlendirilmektedir.”
KİMLER, HANGİ KOLTUKTA OTURUYOR
– Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Yılmaz görevinin başında olduğu halde Mehmet Emin Ünal da, aynı kadroya vekaleten atandı. Yetkileri de, asıl kadroda olan Yılmaz yerine Ünal kullanmaya başladı.
– Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yılmaz Çelen görevinin başında olduğu halde, İrfan Kartal da aynı kadroya vekaleten atandı. Yetkileri, Çelen yerine vekaleten atanan Kartal kullandı.
– Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cavit Kesginci asil olarak görevinin başında bulunduğu halde aynı kadroya Ali Kara vekaleten atandı ve yetkileri kullanmaya başladı.
– Sosyal Yardım İşler Müdürü Ahmet Özmen görevinin başında olduğu halde, Ali Çambaşı da aynı göreve vekaleten atandı. Yetkileri de Çambaşı kullanmaya başladı.
– Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Ali Kara, asil olarak görevinin başındayken, Mevlüt Söyleyici vekaleten atandı ve Kara'nın yetkilerini kullanmaya başladı.
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ciftekoltukciftemaas2108246/
Sahte içki faciasında İzmir ve Tekirdağ’dan acı haber: Ölü sayısı yükseldi48 izlenme
Pazar esnafı böyle isyan etti: "Erdoğan'ın vatandaştan haberi var mı? Yok ki. Nasıl bilsin? Hele bir pazara çıksın bakalım, vallahi taşlarlar"27 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan iktidara sert mesajlar: "2019'dan yeterli dersi alamadılar"38 izlenme
CHP’li vekillere 217 dava dosyası!73 izlenme
TUSAŞ’tan atılan İHA direktörü “Can güvenliğim yok” diyerek açıkladı : "TUSAŞ engellenirken Baykar’ın önü açıldı"54 izlenme
Özgür Demirtaş'tan "10 yıl içinde uçan taksiler göreceğiz" diyen Bakan Karaismailoğlu'na olay cevap43 izlenme
Eski AKP'li vekil eyleme başladı: "Yakınım ne kadar hakim ve savcı varsa hiçbiriyle görüşmeyeceğim"22 izlenme
Özeller'i tehdit eden Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı'nın hedefinde bu kez anket şirketi var13 izlenme