Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı enflasyon verisinin aylık bazda yüzde 0,99 olarak gerçekleşmesinin ardından, temmuz ayında uygulanacak maaş artışları netleşti.
Buna göre, SSK ve BağKur emeklilerinin maaşlarına yüzde 17,76, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 13,52 oranında zam yapılacak.
Memur maaş katsayısındaki artış, aynı zamanda kamu görevlisi statüsündeki cumhurbaşkanı, emekli cumhurbaşkanları, milletvekilleri, emekli milletvekilleri, bakanlar ve emekli bakanların maaşlarını da etkiledi.
Hâlihazırda cumhurbaşkanı görevi nedeniyle 312 bin 718 TL maaş alan Recep Tayyip Erdoğan'ın aylığı, temmuz zammıyla birlikte 354 bin 497 TL'ye yükseldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli milletvekili aylığı kapsamında da 201 bin 658 TL almaya hak kazanacak. Böylece Erdoğan'ın aylık toplam geliri 556 bin 155 TL oldu.
TBMM'de görev yapan 600 milletvekilinden yaklaşık 450'si, hem milletvekili hem de emekli milletvekili maaşı alıyor.
Temmuz zammının ardından milletvekili maaşı 310 bin 332 TL'ye, emekli milletvekili maaşı ise 201 bin 677 TL'ye yükseldi.
Böylece hem milletvekili hem de emekli milletvekili aylığı alan yaklaşık 450 milletvekilinin aylık toplam geliri 512 bin TL'ye ulaştı.
Cumhuriyet
Murat Ağırel video paylaştı: "Öldürülmem için ihale açıldığı açıkça belirtiliyor"36 izlenme
12 buçuk yıl bile pes dedirtmişti: İBB davasında takvim hesabı sil baştan17 izlenme
Özgür Özel'den Gürlek'e "Yüce Divan" Yerlikaya'ya "Mesajımı oku" çıkışı27 izlenme
Tarkan’ın Geççek şarkısı dünyada 2 numara!59 izlenme
ATM’lerde büyük kriz: Neden bozuldukları ortaya çıktı38 izlenme
Akademisyenin skandal 'sahte diploma' paylaşımı tepki çekti! "Kemalist sistem tam bir foseptik çukuru"41 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 6.670 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.531.456'ya, can kaybı 26.797’ye yükseldi!100 izlenme
Atatürk'ü sansürleyen Star TV'den açıklama1432 izlenme
Hindistan'da İslam dini ve Muhammed'e hakaret eden parti sözcüsü Bharatiya Janata Hz.Nupur Sharma partiden ihraç edildi
‘Çocuklarım aç’ dedi, valilik önünde kendini yaktı!
Son 2 senede 3 kat arttı: Zengin Türkler nereye kaçıyor?
Varank'ın 1.5 milyon liralık faturasını belediye ödemiş