Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmada, hurda alım satım vaadiyle vatandaşları dolandıran bir şüphelinin izine ulaştı. Ekipler, şüpheliyi takibe aldı. Aylar süren takip sonucunda, şüphelinin düşük fiyattan alacağı hurdaları, başka kişilere satarak yüksek kâr sağlayacağını söyleyerek, 14 kişiyi yaklaşık 2.5 milyon TL dolandırdığı belirlendi. Bunun üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda, M.K. isimli şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelinin yapılan üst aramasında, pasaport ve Moldova’ya gitmek üzere alınmış uçak bileti ele geçirildi. Ayrıca ekipler tarafından derinleştirilen operasyon kapsamında, şüphelilerin ‘Çiftlik Bank’ benzeri bir sistem oluşturduğu ve bunu ‘Hurda Bank’ olarak adlandırdığı saptandı. Ayrıca 4 yıl önce Ankara’ya yerleşen M.K.’nın, etrafındakilerin güvenini kazanmak için kendisini hayırsever bir vatandaş olarak tanıttığı ve hazırladığı yardım kolilerini, durumu kötü olan ailelere verdiği öğrenildi.
Emniyetteki ifadesinde tüm sistemi anlatan M.K., referans yöntemiyle ilk katılanlara bir miktar para kazandırdığını, böylece o kişilerin akrabaları ve arkadaşlarını da sisteme dahil ettiğini belirtti. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.K. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
https://www.abcgazetesi.com/ciftlikbanktansonrahurdabankmilyonlukvurgunyapti83522
CHP'li isim paylaştı: "Yıllık 552 milyona helikopter kiralandı"8 izlenme
Türkiye yüzyılında insanca yaşamak lüks oldu: Dışarıda yemek yemenin maliyeti bir yılda yüzde 92 arttı39 izlenme
Merkez Bankası açıkladı: Rezervde tarihi düşüş!31 izlenme
Bir ailenin yok olduğu zehirlenme faciası böyle başlamış! Otelde ilaçlama yapan kişinin görüntüsü ortaya çıktı!17 izlenme
AKP'nin kalesi Konya'da halk İmamoğlu için sokağa indi!40 izlenme
AKP’li belediye hakkını arayan itfaiyecileri temizlik işlerine sürdü!33 izlenme
Eşi Sinem Somun’u katleden Ali Eren Somun’un yakalanma anları ortaya çıktı83 izlenme
Süleyman Soylu’ya büyük şok! Sinirden deliye döndü19 izlenme
Gerici yobaz kafa, İzmir'deki #deprem'in sebebini bulmuş! 'Kendilerine gelmeleri lazım. Din, iman, namaz yok'
Torununu taciz etti yaşı nedeniyle tutuklanmadı!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.127 yeni vaka tespit edilirken, 21 kişi hayatını kaybetti, 16.783 kişi sağlığına kavuştu!
Elektrik dağıtım şirketlerine 2024’te 32,5 milyar TL ödendi