Çiftlik Bank ile yaklaşık 130 bin kişiyi 1 milyar 139 milyon 972 bin TL dolandırarak kayıplara karışan, ‘Tosun’ lakaplı, firari sanık Mehmet Aydın ve ekibine ait ilk kez ortaya çıkarılan yazışmaların birinde, Aydın’ın, sistemin yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul ile Facebook üzerinden yazıştığı ve sistemde 6 günde 3 milyon TL yatırım kaybı yaşaması nedeniyle Yurdakul’a “Uykumu kaçırıyor” dediği yer alıyor.
Bir diğer yazışma ise, hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Mehmet Aydın’la birlikte Arjantin’e kaçıp sonra Türkiye’ye dönen ve 2018’in Nisan ayında İstanbul Maltepe’de saklandığı eve yapılan operasyonda yakalanan, sistemin yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul ile kardeşi Özgür Yurdakul’un eposta üzerinden konuşmalarını içeriyor. 29 Mart 2018 tarihli yazışmalarda, Türkiye’ye dönme planı yapan Cumhur Yurdakul’un, kardeşinden yardım talep ettiği ve kendisine bir silah ayarlanmasını istediği görülüyor. Kardeşi Özgür Yurdakul ise, kırmızı bültenle aranan ağabeyine, 40 bin dolar rüşvet karşılığında tutuksuz yargılama ile kurtulmasını sağlayabileceğini iddia ediyor. Tutuklu yazılımcı Cumhur Yurdakul, kendisi gibi yazılımcı olan Özgür Yurdakul ile Bitcoin işine girme planları yaptığı görülüyor.
Ortaya çıkarılan diğer belgeler ise, yakalandıktan sonra, pişman olduğunu açıklayan ve etkin pişmanlıktan yararlanmak için tüm bildiklerini anlatacağı şeklinde ifade veren, ifadesinde “Ben sadece yazılımcıydım, pişmanım” diyen Cudi Cumhur Yurdakul’un, Çiftlik Bank hesaplarından 28 Şubat 2018 ve 6 Mart 2018 tarihlerinde toplamda 242 bin TL’yi kendi hesabına geçirdiğini gösteriyor. Tutuklu sanık Cumhur Yurdakul’un Çiftlik Bank’tan aldığı paralarla kendisine yazılım şirketi kurduğu da bilgiler arasında yer alıyor.
İSTANBUL, (DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ciftlikbankvurguncularininozelyazismalariortayacikti4902173/
"Mustafa Kemal’in devrimini yok ettiler"93 izlenme
İBB'nin "Cumhuriyet ve Gençlik Buluşmaları" etkinliği, hedef gösterildi, kaymakamlık iptal etti10 izlenme
Hukukçu-Yazar Ahmet Erimhan 'Dünün mücahitleri önce müteahhit, sonra münafık oldu !'214 izlenme
Sedef Kabaş'tan 8 Mart mektubu: Kadınlar gününde, Kadın cezaevinde46 izlenme
15 yıl sürekli AKP'ye oy vermiş bir vatandaş, ibretle anlatıyor !2771 izlenme
Cumhurbaşkanlığı’ndan anket adı altında fişleme!93 izlenme
MİT’ten Suriye’de nokta operasyon: Üst düzey PKK’lı öldürüldü!25 izlenme
Sedat Peker bu kez de Nedim Şener'i uyardı! "Sözünü düzelt. Eğer ki düzeltmezsen, herkese dinletmek zorunda kalacağım"58 izlenme