Banka müşterilerinin hesaplarını boşaltarak milyonluk vurgun yapan
çetenin, sahte belgelerle başkası adına parmak izi verip çipli kimlik
çıkardığı belirlendi.
Siber Polisi'nin 35 kişilik dolandırıcılık çetesine yaptığı operasyon bir güvenlik açığı ortaya çıkardı. Çete liderinin, Bilecik'te sahte belgelerle Hayrullah Y. adına çipli kimlikaldığı belirlendi. Çipli kimlikler için parmak ve avuç içi izi alan nüfus müdürlükleri, eski kayıtlar olmadığı için karşılaştırma yapamıyor.
Sabah'ın haberine göre, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilgilerini ele geçirdikleri banka müşterilerinin hesaplarını sahte kimliklerle boşaltan 35 kişilik bir çeteyi çökertmiş ve 22 çete üyesi tutuklanmıştı. 1 milyon TL'yi aşan vurgun yapan çeteye bilgileri sızdıran bankacılar Hilal B. ile Eray A. da cezaevine konuldu. Operasyon, yeni kimliklere yönelik bir güvenlik açığını da ortaya çıkardı. Firari çete lideri Osman Ö.'nün sahte belgelerle başkası adına 'çipli kimlik' aldığı belirlendi. Çipli kimlik çıkarılırken nüfus müdürlükleri kişinin parmak ve avuç içi izini alıyor. Bilecik'te yaşayan ve kimliğini yenilemeyen Hayrullah Y. adına sahte belgeler ve parmak izi veren çete lideri, bu yolla çipli kimlik çıkardı.
ESKİ KAYITLAR YOK
Bilecik'te gözaltına alınan Osman Ö.'nün üzerinde sahte kimlik de bulundu. Savcılık çipli sahte kimliğe incelenmek üzere el koydu. Çipli kimlikler için parmak ve avuç içi izi alan nüfus müdürlüklerinin eski kayıtlar olmadığı için karşılaştırma yapamadığı, yeni kimliklerini almayan kişilerin kimlik başvurularını hızlandırmaları gerektiği bildirildi. Adına kendisinden önce sahte çipli kimlik alınan kişilerin kimlik başvurularında parmak izlerini verdiklerinde durumu fark edebilecekleri ifade ediliyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/turkiye/ciplikimliklemilyonlukvurgunh72413.html
AKP'li ilçe belediyesi 6 milyonluk asfaltı söküp yeniden yaptı!242 izlenme
Kılıçdaroğlu’na saldıranı serbest bıraktıran savcı Ensar Vakfı Başkanı çıktı!93 izlenme
NATO müttefiki ABD'den, Türkiye'ye küstah YPG tehdidi: "Bir daha müsamaha göstermeyeceğiz"19 izlenme
'Lan fakirler, rahatsız etmeyin' sözleriyle tepki çeken AKP'li başkan istifa etti!82 izlenme
İşte "Türkçe Kuran, Kuran hükmünde değildir" diyen Diyanet'in 5 sene önce hazırladığı Kürtçe Kuran!89 izlenme
Yozgatlı çiftçinin tonlarca soğanı çillenip çürüdü: "Şu anda sıkıntı içindeyiz. Hiçbir başvuru olmadı, devlet gelip de kaça satılır, kaça alınır bunları bir araştıran olmadı"17 izlenme
Bunu da gördük: İçinde hasta varken ambulansı haczettiler!33 izlenme
AKP'li meclis üyeleri arasında 'tekme tokat' kavga! Suç duyurusunda bulundu41 izlenme