Nevşin Mengü, Suat Toktaş’ın TV 5’te sunduğu Düşünme Vakti programında hükümete yakın Siyasal, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nın (SETA) ‘Yabancı Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ raporunu değerlendirirken, Deutche Welle’de çalışmaya başlama sürecini anlattı.
6 Mayıs 2017’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesi için CNN Türk ekranlarında “girdisi çıktısı, oturması kalkması 23 dakika sürdü” ifadesinden sonra ekrandan çekilen, sonrasındaysa istifa eden Nevşin Mengü, işten atılmasına yönelik Erdoğan’ın kanalın eski sahibi Aydın Doğan’a mesaj ilettiğini iddia etti.
Nevşin Mengü, Suat Toktaş’ın TV 5’te sunduğu Düşünme Vakti programında hükümete yakın Siyasal, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nın (SETA) ‘Yabancı Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ raporunu değerlendirirken, Deutche Welle’de çalışmaya başlama sürecini anlattı.
Mengü,Toktaş’ın “Detche Welle’ye nasıl geçtin, kendi tercihin miydi?” sorusu üzerine, CNN Türk’ten atılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönem CNN Türk’ün sahibi olan Aydın Doğan’a mesaj ilettiğini ileri sürdü.
Gazeteci Fikret Bila’nın Erdoğan’ın uçağında olduğunu hatırlatan Mengü, “Fikret Bila da herhalde bunu doğrular. Fikret Bey’e sorsak. O da uçaktaydı çünkü…” dedi.
Suat Toktaş: Deutche Welle’ye nasıl geçtin, kendi tercihin miydi?
Nevşin Mengü: CNN Türk’ten ayrılmak durumunda kaldım. Cumhurbaşkanı ile Sayın Trump’ın görüşmesinin sadece 23 dakika olduğunu söyledim. Bunun üzerine cumhurbaşkanı sinirlendi ve Aydın Bey’e (Aydın Doğan) mesaj iletti. Bu hanımefendinin işine bakılsın diye.
Suat Toktaş: Bu bilgi mi, duyum mu?
Nevşin Mengü: Yani Fikret Bila da herhalde bunu doğrular. Fikret Bey’e sorsak. O da uçaktaydı çünkü. Dolayısıyla ayrılmak durumunda kaldım, CNN Türk’ten. Ve denk düştü. O dönemde de Deutche Welle ofisini genişletmek istiyordu Türkiye’de. Çünkü böyle bir pasta var. Bu iş böyledir.
Bütün otokrasiye yaklaşan sistemlerde, rejimlerde genellikle bu tip ülkeler kendi medyalarının sesini kısarlar. Fakat 21’nci yüzyılda insanların çok çeşitli haber alma araçları var.
Dolayısıyla sen kendi medyanın sesini kısınca ortada bir boşluk doğuyor. Ve bu boşluk, bu bir pazar. Haber de bir ürün sonuçta. Tüketilsin diye üretilen bir ürün. Sen kendi medyanın sesini kısarsan, bunu da geliyor yabancı basın dolduruyor. Bu sırf Türkiye’ye ilişkin de bir şey değil.
Bölgedeki pek çok ülkede bunun böyle olduğunu görüyoruz. Ortadoğu’da maalesef bu iş böyle yürüyor biraz. Dolayısıyla alışkın olduğumuz trend Türkiye’de de yaşanmakta.
Türk medyasında bana kimse iş vermeyeceği için, çünkü cumhurbaşkanının “tavsiyesi” üzerine işten ayrılmak durumunda kaldığım için, kim bana iş verecek Türk medyasında? Kimse iş vermeyeceği için ben de uluslararası bir kuruluşta çalışmaktan mutluyum. Çünkü uluslararası kuruluşta çalışırken gazetecilik ilkelerine ilişkin çok da şey öğreniyorsun.
https://www.abcgazetesi.com/cnnturktenatilmamierdoganistedidiyennevsinmengutanikgosterdi26707
Dolarını bozdurana vinç bedava!112 izlenme
CHP'li Veli Ağbaba gündeme getirmişti: AKP'li Osman Gökçek'in 600 milyon liralık evi ilk kez görüntülendi25 izlenme
Kabine değil aile şirketi, demokrasi değil otokrasi!295 izlenme
Sinan Ateş’in babasından son mektup: "Benim oğlumu bile şehit ediyorlarsa sizin oğlunuza kimse acımaz"27 izlenme
Ukrayna ordusu, Rus ordusuna ait yakıt ikmal konvoyunu imha etti!108 izlenme
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’den 27 Mart Dünya Tiyatro Günü bildirisi89 izlenme
Hakan Bayrakçı'dan ezber bozan anket açıklaması!1918 izlenme
Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi evinin önünde öldürüldü25 izlenme
Erdoğan imzaladı... Resmi Gazete'de çok konuşulacak dolar ayrıntısı: 9.2747
Narin duruşmasına katılan Gülben Ergen'e tepki! Sosyal medyadan cevap verdi
Merkez Bankası'nın rezervleri uçtu, tarihi seviyeye geriledi!
İçki yasağında da yalana sarıldılar! Valiliğin 'oy birliği' dediği kararda CHP'li belediyenin imzasının olmadığı ortaya çıktı!