DHA’da yer alan habere göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Afganistan uyruklu kişilerin kentte kiraladıkları bir apartman dairesinde kumar oynayıp, oynattıkları bilgisini aldı.
Bunun üzerine teknik ve fiziki çalışma yapan polis, düzenlediği operasyonda Afganistan uyruklu 11 kişiyi kumar oynarken suçüstü yakaladı. Masada 30 bin lira ve 850 dolara el konuldu. Kiralanan daire de mühürlendi. Gözaltına alınan 11 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecek.
ESKİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU 'BABAM ÇOBAN BULAMIYOR' DEMİŞTİ
Türkiye'ye özellikle kaçak yollardan giriş yapan Afganların çobanlık yaptığı, Türk halkının çobanlık yapmak istememesi sebebiyle ülkede kalmaları gerektiğini vurgulayanlar, kaçakların durumunu bu şekilde meşrulaştırmaya çalışıyorlar.
Eski Bakan Çavuşoğlu da Afgan çobanlar hakkında konuşurken, gelenlerin işgücüne sözde katkıları için tespitte bulunarak onlara olan sözde ihtiyacı dile getirmişti.
Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyelilerin geri dönüşü için yol haritası hazırlandığını belirterek, "Tamamını yüzde 100 göndereceğiz dersek doğru olmaz. Şu anda Türkiye'de tarım sektörü, sanayide, hallerde istihdama ihtiyaç var. Benim babamın koyunları var mesela 'çoban bulamıyorum' diye söyleniyor. Şu anda iş gücüne ihtiyaç var" dedi. Dönmesi gereken çok sayıda Suriyeli olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Esad'la iş birliği yaparak geri göndereceğiz" diye konuşmuştu.
Yeniçağ
‘Şortla namaz kılana müdahale etmedi’ diye imamı okla vurdu!21 izlenme
Epstein belgelerinde adı geçen Türk kadını eski Türkiye güzeli çıktı! Kim bu B.K.?136 izlenme
Nobel kazanan Daron Acemoğlu'nun adı 12 Eylül'de Galatasaray Lisesi'nde "Böyle Türk ismi olmaz" denilerek değiştirilmiş24 izlenme
Türkiye'deki işsizlik, 19 AB ülkesinin nüfusundan daha fazla!90 izlenme
Ermeniler 'Atatürk'ün dostu' diyerek Gandi heykelini ateşe verdi!87 izlenme
Emekli zammında masada iki formül var: En düşük maaş 10 bin lira olabilir22 izlenme
Deli Dumrul gerçek oldu: Geçenden de para alıyorlar geçmeyenden de!167 izlenme
Sivrisinekler neden bazı insanları ısırırken bazılarını ısırmaz?22 izlenme