Elazığ'da 16 yaşındaki Y.S.'ye 6 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan cami imamı H.K., Elazığ Valiliği tarafından açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ardından ise emekli edilmişti. Emekli cami imamının taciz iddiasıyla ilgili 2. duruşması Elazığ 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanmasına devam kararı verirken duruşmayı 5 Kasım'a erteledi.
BAKANLIĞIN MÜDAHİLLİK TALEBİ KABUL EDİLDİ
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCIM) ve Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu'nun davaya müdahillik talepleri, “suçtan doğrudan zarar görme şartı oluşmaması” sebebiyle reddedilirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın müdahillik talebi ise kabul edildi.
“ADALET MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Mahkeme sonrasında konuşan mağdur Y.S.’nin avukatı Ali Aslan Emre, “Elazığ 4. Ağır Ceza mahkemesinde cinsel istismar dosyasının 2. Duruşması görüldü. Bu duruşmada da tutuklama talebimiz reddedildi. Sanık ve ailesinin geçen duruşmada mağduru ve ailesini duruşma çıkışında tehdit ettiğini belirtmemize rağmen sanık hakkında tutuklama kararı verilmedi. Somut olayda ciddi mağdur beyanları ve tanık beyanları olmasına rağmen hala daha sanığın adli kontrol kararının devamına karar verilmesi usul ve yasaya aykırılık teşkil etmektedir. Mağdur yaşadığı olaydan sonra okula gidememekte psikolojik tedavi görmektedir. Tüm bunların mahkeme tarafından görülmemesi bizi derinden yaralamaktadır. Ancak biz her şeye rağmen adalet mücadelemizi devam ettireceğiz. Bizleri yalnız bırakmayan Ucim avukatlarına, Elazığ barosu çocuk hakları komisyonuna şahsım ve aile adına teşekkür ederim” diye konuştu.
“KIZIMIZIN VE AİLESİNİN YANINDAYIZ”
Davayı takip eden CHP Elazığ il Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil ise, “Taciz iddiasıyla yargılanan imamın davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Mağdur kızımızın ve ailesinin her zaman yanında olacağız. Sanığın, dava sürecinde tutuksuz yargılanması kamuoyunun vicdanını yaralamıştır. Tüm tanıkların ifadeleri doğrultusunda toplum huzuru ve güvenliği açısından tutuklu yargılanması taraftarıyız. Kan dondurucu ifadelerini dinlediğimiz çocuklar yüreğimizi parçaladı. Yargının bu çocuklarımızın haklarını savunmasını ve tacizci imamın en ağır şekilde cezalandırılmasını tüm kalbimizle diliyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları olarak sonuna kadar davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Toplum huzuru için davanın en kısa sürede sonuca bağlanmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kamuda taşıt saltanatı zirvede!129 izlenme
'Alo Fatih' ikinci gözaltısında karakoldan serbest kaldı! Çifte standart mı var?23 izlenme
‘Geçinemiyoruz’ diyenler ülke genelinde eylem yaptı: ‘Yoksulluğun üstünü örtemezsiniz’52 izlenme
İmamoğlu'nun siyasi yasak cezası aldığı "Ahmak Davası" onandı23 izlenme
O gün Ebru Teğmen'i alkışlayanlar bugün ihraç edilmesini alkışlıyor36 izlenme
Saray’da iktidara yakın şirketin anketini görenler köşesine çekildi, kimsenin ağzını bıçak açmıyor!55 izlenme
Vergi uzmanı tek tek açıkladı! Vergi, harç ve cezalara 'ateş' düşecek29 izlenme
Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy açıkladı: "Makas daraldı, Cumhur İttifakı eridi!"68 izlenme