Lüks bir Mercedes marka cipin trafik kurallarını ihlal ettiği ve araçta çakar olduğu görüntülerinden sonra aracı Cübbeli Ahmet'in kızı Yüsra Palazoğlu'nun kullandığı tespit edilmişti.

Cübbeli Ahmet, aracın damadı Esat Palazoğlu'na ait olduğunu ve 'zekatını verdiğini' söylemişti.

Ancak damat Palazoğlu'na ait CARABA Filo Oto Kiralama şirketinin 3 yıl boyunca devlete 1 lira bile vergi vermediği ortaya çıktı.
Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, konuya ilgili şu bilgileri aktardı:
Peki kim bu Palazoğlu?
Ahmet Mahmut Ünlü katıldığı televizyon programında, “Bu yavrumuz bir yanlış yapmış, ceza kesilmiş. Çakar konusuna gelirsek, eşi zaten ticaretle uğraşıyor, tekneler yapıyor, fuarlara katılıyor. Benimle bir ilgisi yok. Araç da zaten eşinin. 38 milyon deniyor ama elektrikli bir araçmış, aslında 12 milyon lira. Evet, 12 milyon çok para ama herkesin rızkı farklıdır. Damadım fakirlere cömert davranan biri, bırakın mallarının zekâtını, arabanın bile zekâtını verir” dedi.

Yani damadının ticaretle uğraştığını ve çakarının olmasının normal olduğunu söylüyor ve arabasının bile zekâtını veriyor demiş.
Öyle mi peki?
Merak ettim baktım ben de.

Mehmet Esat Palazoğlu’nun sahibi olduğu şirketin adı CARABA Filo Oto Kiralama. Şirket 2014 yılında Palazoğlu tarafından kurulmuş. 2019 yılında da tüm aile üyeleri hisselerini Mehmet Esat Palazoğlu’na devretmiş.
Bu tarihten itibaren ne kadar vergi ödemiş diye baktım. Öyle ya arabanın bile zekâtını veriyor demişti Mahmut Ünlü.
2019 yılında ödediği vergi 0 TL, 2020 yılı 0 TL, 2021 yılı 0 TL, 2022 yılı 155 bin TL, 2023 yılında 358 bin TL.

Yani son beş yılda ödediği vergi toplamı 513 bin TL.
Türkiye’de sayılı insanın alacağı milyonluk lüks aracı oyuncak gibi kullanan bu kişiler “zekât” olarak ne kadar verdi bilinmez ama devlete ödediği vergi komik değil mi?
Ben bu ödenen tutarları katbekat ödeyen market, bakkal, kasap, nalbur tanıyorum ve dükkânlarının kirasını veremiyorlar."
Sözcü
Emniyet tarafından Süleyman Soylu'nun da kullandığı KİM uygulamasının geçmişi siliniyor iddiası46 izlenme
Türkiye'de 23 yıldır suçunu kabul eden tek kişi var o da Türk değil!15 izlenme
Herkes iftarda dua ederken, o telefonuyla oynuyordu!13 izlenme
Muharrem İnce'den canlı yayında flaş açıklamalar!519 izlenme
Belediye binasına İmamoğlu'nun diploması asıldı34 izlenme
Sinovac aşısının Türkiye’deki FAZ-3 sonuçları açıklandı51 izlenme
CHP’li vekilden çarpıcı iddia: Talimatla arazi arayan Saray yetkilisi kim? ‘İsmi bende var’129 izlenme
1 yılda 4 milyar TL’lik kamu malı sattılar27 izlenme
İstinaf Sinan Ateş davasındaki cezalarla ilgili kararını verdi
Ülkü Ocakları yöneticileri Sinan Ateş davasının gerekçeli kararında
İnce çekildi, Erdoğan üzüldü: "Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi"
Bahçeli’nin ‘Öcalan’ tezi çürüdü: Vatandaşlar anket sonuçlarında son noktayı koydu