Eski başkan ve 10 kişi hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Ayrıca hukuk mahkemesi kararıyla sanıkların mal varlıklarına tedbir konuldu.
İddiaya göre 2014 yılında Cumayeri’nde meydana gelen sel afeti sonrası, yaraların sarılması için devletten belediyeye 3 milyon TL ödenek geldi. Recep Tuna ve yönetimi, bu ödeneğin 1 milyon 336 bin lirası ile altyapı ihalesi yapma kararı aldı. Meclisten geçen taleple ihale düzenlendi. İhale sonucunda altyapı yapım işini alan KGK isimli firmaya, 1 milyon 336 bin TL ödeme yapıldı. Ancak altyapıya yönelik herhangi bir düzenleme ve iyileştirme yapılmadı. Yurttaşların şikâyetleri her geçen gün daha da arttı. Yeni başkan ise yaşananlar üzerine belediye personelleri ve ihaleyi alan firma hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunduğu gün açıklamalarda bulunan başkan Koloğlu, “Cumayeri Belediyesi’nden haksız şekilde yolsuzluk adı altında alınmış 1 milyon 336 bin TL’nin tekrardan Cumayeri Belediyesi’ne iadesi için çalışmalarımızı yapıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir belediye başkanıyız. İttifak ortağımız olan Cumhur İttifakı’nın ortağı olan, o partiden belediye başkanlığı yapmış olan birisiyle alakalı suç duyurusunda bulunuyoruz. Tabii bu ittifaka zarar verir mi, bunların değerlendirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.
ANKARA’DAN UYARI
Suç duyurusunun ardından AKP’li eski başkan ve 10 sanık hakkında ağır ceza mahkemesinde çeşitli suçlardan dava açıldı. Ayrıca belediyenin kasasından çıkan paranın iadesi için ise hukuk mahkemesinde ayrı bir dava daha açıldı. Mahkeme, 11 sanığın mal varlığına tedbir koydu. Telefonla ulaştığımız MHP’li başkan Koloğlu ise susmayı tercih etti. “Kamuoyunun bu olayı bilmeye hakkı yok mu” diye sorduğumuz Koloğlu, “Elbette kamuoyunun her şeyi bilmeye hakkı var. Ama konu yargıda. Bu konuyu artık dillendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum” dedi. Ancak belediyeden edindiğimiz bilgiye göre AKP Genel Merkezi’nde yerel yönetimler başkan yardımcısı, bu olaya ilişkin MHP’li başkana uyarılarda bulunarak bu konunun uzatılmamasını istedi.
‘YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR’
Eski başkan Recep Tuna, hakkındaki iddiaları reddederek “İhale sonucu altyapı çalışmaları yapıldı. Açılmayan noktalar vardı. Onunla ilgili parayla ise personel giderleri ödendi. Mal varlığıma tedbir konuldu. Ancak itirazlarımızı yaptık. Kaldırılmasını bekliyoruz. Henüz bir mahkeme kararı ortada yok. Mustafa Koloğlu belediye başkanı seçildiği günden beri AK Parti’yi ve beni yıpratmaya çalışıyor. Göreve gelir gelmez AK Partili personelleri işten çıkardı” ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/siyaset/cumhurittifakikapisiyormhpdenakpyesucduyurusuh67341.html
İşkence edilen bebeğin davasında yeni gelişme!108 izlenme
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tutuklu Muhittin Böcek dahil 18 kişiye gözaltı kararı26 izlenme
Mansur Yavaş’tan provokasyon uyarısı361 izlenme
Vahim iddia! Pandemi nedeniyle kirasını ödeyemedi, bayılana kadar dövüldü!91 izlenme
AKP, son dakika maddesiyle yolsuzluk ve karaparanın üzerini örttü!46 izlenme
TUSAŞ şehidine büyük saygısızlık! Fotoğrafını çengel bulmacaya koydular40 izlenme
Güllü'nün oğlundan dikkat çeken paylaşım! 'Bitti' diyerek açıkladı21 izlenme
Akit yazarı Şanlıdağ: "FETÖ ile kaşık sallamayan mı var?"109 izlenme
Valilik ‘serbest’ dedi, kıyılar doldu! Bodrum sefası
Faiz isteği nedeniyle mi istifa etti? Mehmet Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması
Kavakçı’nın İBB’den aldığı burs TBMM gündeminde
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Cinel, yoğun bakım üniteleri için ‘kırmızı alarm’ verdi!