Yerel seçimlerde belediyenin AKP'den MHP'ye geçtiği Çankırı'da Cumhur İttifakı karıştı.
Cumhur İttifakı'nın sorun yaşadığı illerden olan Çankırı'da AKP ve MHP arasında tansiyon düşmüyor. Yerel seçimlerde belediyenin AKP'den MHP'ye geçmesinin ardından iki parti arasında yaşanan kriz, karşılıklı açıklamalarla sürüyor.
MHP Çankırı İl Başkanı Hasan Çakır'ın sosyal medya hesabından yaptığı zehir zemberek açıklama ve Çakır'a AKP'den gelen yanıt, Çankırı'da Cumhur İttifakı'nda krizi yeniden tırmandırdı. MHP İl Başkanı Çakır'ın yaptığı açıklamada, iktidarı çok sert sözlerle eleştirmesi dikkat çekti.
Yeniçağ'da yer alan habere göre, Çakır açıklamasında, "Çankırı Halkına yoksulluğu yaşatanları.. Adam kayıranları.. Eşinedostuna öncülük tanıyanları.. Hakkı olup da Hakkını alamayanlar.. Hakkını gasp edip Hakkı olmayanlara verenleri.. Hastalarımızı hastane hastane gezdirenleri. Hasta yoğun bakımda iken, yoğun bakım doktorunun hasta yakınını çağırıp hastanızın donanımlı hastaneye sevk olması lazım. Hastane bulun deme acziyetini halkımıza yaşatanları affetmeyeceğini. Kendilerine üzüntü yaşatanları ve sebep olanları da asla affetmez ve de etmeyecektir! 2023 Yılında yapılacak olan seçimlerde Çankırı Halkı bu gerçekleri görerek tercihini MHP'den yana yapacak ve huzur bulacaktır." ifadelerini kullandı.
EKONOMİK KRİZ ÜZERİNDEN VURDU
MHP'li Çakır sözlerinin devamında ise, "2023 seçimlerinin Türk düşmanlarından kurtuluş seçimleri olacağını belirterek, Kış ortasında Fakir donuyor; Esnaf kepenk kapatıyor. Memur ay sonunu getiremiyor, Emekli perişan, Çiftçi tarlasını ekemiyor, borçlu kalıyor, İşçi borç batağında, Öğrenci gelecek kaygısında. Gençler iş, yaşlılar aş arayışında; Ama gel gör ki, Ahlak yerlerde sürünüyor. Ne acı tecellidir ki, ahlakı olmayanlar insanlara ahlak dersi veriyor." dedi.
AKP'DEN YANIT: AYNEN İADE EDİYORUZ
AKP Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik ise, yaptığı basın toplantısı ile MHP İl Başkanının açıklamalarını eleştirdi. Çelik, MHP'li Çakır'ın yaptığı açıklamaların Cumhur İttifakı'na aykırı olduğunu ifade ederek, "Bu beyanlar MHP’nin değil, il başkanının kendi düşüncelerini kastediyordur. Bu sözleri kabul etmiyoruz, aynen il başkanına iade ediyoruz.” dedi.
http://www.krttv.com.tr/siyaset/cumhurittifakindabuyukkavgah26756.html
Alacak verecek kavgasında polis memuru dehşet saçtı: 2 ölü 2 yaralı29 izlenme
Gürsel Tekin'in ihracına tepki göstermişti: Barış Yarkadaş ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş13 izlenme
Savcı Sayan'a İzmir'de soğuk duş!27 izlenme
Üniversite sıralamaları açıklandı… Türkiye Arabistan’ın da gerisinde!780 izlenme
Türkiye’nin yüzyılı tablosu: Enkazdan saçılan asbest… Deprem bölgesinde eğitim çilesi31 izlenme
Sakarya’daki patlamada işçiler Azrail ile mücadele ederken patronun yakınları ne kaçırıyordu?72 izlenme
Suriyeliler için '6 Milyar Euro' ödenek ayrıldı!111 izlenme
Sağlık Bakanı Koca corona tablosunu paylaştı: 17.332 yeni vaka tespit edildi, 11.396 kişi sağlığına kavuşurken, 255 kişi hayatını kaybetti!45 izlenme