Toplumun farklı kesimlerinin tutuklama kararı üzerinde yorumları devam ederken, Cumhur İttifakı üyesi HÜDAPAR’ın yayın organı Doğru Haber’de Bekir Tank imzalı “Cumhuriyetin yüzüncü yılına girerken Atatürk'e saygıya davet” başlıklı bir yazı yayımlandı.
Tank, “Bir kişiye en büyük hakaret ve dahi saygısızlık, onu sahip olmadığı ve hatta her şeyi ile karşı olduğu bir isimle ve bir sıfatla anmak ve tanımlamaktır” tanımını yaptıktan sonra, “Türkiye'de geçen yüz yıl içinde en fazla hakarete ve saygısızlığa maruz kalan şahsiyetin Atatürk olduğunu görürüz. Çünkü kendisine ‘Müslüman’ demektedirler ve bununla da kalmayarak kimileri ruhuna Fatiha bile okumaktadır. Bizim de bu konuya değinmemizin nedeni, bu saygısızlığı ve hakaretleri yapanların her geçen gün çoğalması ve örneğin, Fatiha okuyanların bir kısmının da cahil cühela değil de, yıllarca İslami ilimleri okumuş olmaları ve İslam'ı referans aldıklarını iddia etmeleridir” ifadelerini kullandı.
“Atatürk’ün ruhuna Fatiha okuyan ve Müslümanları” da eleştiren Bekir Tank, yazısını şöyle sürdürdü:
“Aklımıza şu üç ihtimal geliyor: Birincisi; bu Müslümanlar Atatürk'ün Müslüman olmadığını bilmeyecek kadar cahildirler! İkincisi; Atatürk'ün Müslüman olmadığını biliyorlar, ama kendilerince takiye yapıyorlar! Üçüncüsü; Fatiha okuyormuş gibi yaparak, aslında, ‘Ey hayatında Müslümanlara kan kusturan Atatürk, işte buradayız! Sakalımızla, çarşafımızla ve başörtümüzle buradayız!’ şeklinde bir çeşit meydan okuyorlar... Aksi halde kendi kendilerini aşağılamış olurlar ki, bir Müslümanın alametifarikası, izzetidir!”
Gerçek Gündem
Amerikalı ünlü isim Türk bayrağını öptü198 izlenme
Jeoloji Mühendisleri Odası Bozkurt’taki HES barajında saklanan gerçeği açıkladı!193 izlenme
İsrail'e Türkiye'den 10 gemi daha yollandı! Gazze'ye saldırı başladığından beri 293 gemi oldu51 izlenme
Rus askerlerinin çekildiği Ukrayna'nın Gostomel kentinden geriye bir enkaz kaldı!75 izlenme
Burhan Kuzu hakkındaki soruşturmanın detayları ortaya çıktı261 izlenme
Suriyeliler satır ve döner bıçaklarıyla terör estirdi! Beka sorunu işte tam olarak budur53 izlenme
Çöpten 'tarihi geçmiş et' bulduğu için sevinen teyzenin sözleri yürekleri burktu...148 izlenme
Of kaymakamının tartışılan makam odasının maliyeti belli oldu401 izlenme