Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liradan yüzde 33,3'lük zamla 4 bin liraya yükseltilmesi de içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kanunda, cumhurbaşkanı emekli aylığına yüzde 50'lik zam düzenlemesi de yer aldı.
Kanunun 7. maddesinde "Cumhurbaşkanı iken bu görevinden herhangi bir nedenle ayrılanlara, istekleri üzerine, müracaat tarihini takip eden ay başından itibaren 140.690 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda yaşlılık aylığı bağlanır." ifadeleri yer aldı.
Mevcut düzenlemeye göre, cumhurbaşkanı emekli aylığı, görevdeki cumhurbaşkanının aylık maaşının yüzde 40'ı olarak belirleniyor.
Cumhurbaşkanının 2025 yılındaki aylığı 238 bin TL olarak belirlenirken, bu rakamın yüzde 40'ı, 95 bin 200 TL'ye denk geliyor.
TBMM Başkanı'nın emekli aylığı ise 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla 135 bin 670 TL seviyesinde bulunuyor.
Yeni teklifle, Cumhurbaşkanı emekli aylığı TBMM Başkanı emekli aylığının yüzde 5 üzerinde olacak.
Teklifteki gösterge katsayısı ve 1 Ocak 2025 tarihli memur aylık katsayısına göre, Cumhurbaşkanı'nın emekli aylığı 142 bin 456,50 TL'ye yükselecek.
Bu rakam mevcut 95 bin 200 TL'lik rakama göre yüzde 50'lik zam anlamına geliyor.
1 Ocak 2025 itibarıyla Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı emekli aylığına yüzde 30 zam gelmişti. Bu dönemde memur ve memur emeklisi yüzde 11,54, SSK ve BAĞKUR emeklisi ise yüzde 15,75 zam almıştı.
En düşük emekli aylığı, ocak ayı başında yapılan düzenlemeyle birlikte 12 bin 500 TL'den 14 bin 469 TL'ye yükseltilmişti.
Nefes
Sivil polisler CHP İstanbul İl Başkanlığı'na girmeye çalıştı! Vekiller engel oldu60 izlenme
İsrail ordusu Gazze’de şimdiye kadar keşfettiği en büyük tüneli buldu: İçinden kamyonet geçebilen tünel yerin 50 metre altına kadar iniyor37 izlenme
Roscosmos Uydu Görüntüleri, Hatay Depreminin Şiddetini Gözler Önüne Serdi34 izlenme
Kayıp Narin soruşturması! Gözaltına alınan ağabeyi ile ilgili çarpıcı detay133 izlenme
Ne uçan kurtuluyor ne kaçan! Vergi müfettişleri balonların peşine düştü30 izlenme
Dünyada petrolün fiyatı düşerken bizde benzine de zam geliyor50 izlenme
Kılıçdaroğlu, hayata geçirecekleri Aile Destek Sigortası’nı madde madde açıkladı41 izlenme
10 kişiden 8’i dertli ama Şimşek ‘olumlu’21 izlenme
İmamoğlu yüksek lisans diplomasını hatırlattı! Erdoğan'a bir çağrı daha yaptı
30 bin yıl önce ölmüş bir çocuğun yüzü ortaya çıktı
Fark etmeden kendini ele verdi! Paramount Otel'den bu defa Beyaz TV sunucusu çıktı!
Ali Erbaş'ın lüks aracının günlük kirasının 25 bin lira olduğu ortaya çıktı! "Bir emekli 2,5 aylık maaşı ile bir asgari ücretli 1,5 maaşıyla bu arabaya binebiliyor. Allah bunları ıslah etsin!"