AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açılış töreninde konuşması sırasında "AK Parti sebep enflasyon sonuçtur", "Allah'ın dinini kullanma Reis" şeklinde pankart açtığı ve elindeki telefonu platforma doğru attığı için tutuklanan 3 çocuk babası tekstil işçisi N.K. (44) hakkında “Cumhurbaşkanına fiili saldırı” suçundan iddianame düzenlenmiş, söz konusu iddianame İstanbul Adliyesi 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek dava açılmıştı.
Davanın ilk duruşması ise 23 Eylül'de görülmüş ancak mahkeme heyeti, N.K’nın tutukluluk halinin devamına karar vermişti. İkinci duruşma ise 7 Ekim tarihinde görüldü. Duruşmada savcı, 23 Eylül’deki esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak N.K.’nın tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti ise 171 gündür tutuklu bulunan N.K.'yı “Cumhurbaşkanına karşı fiili saldırı” suçundan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar vererek, yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiriyle tahliye etti.
“Cumhurbaşkanına hakaret” dosyasından beraat...
N.K. hakkında bir diğer iddianame ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla düzenlenmişti. İddianame Bakırköy Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilerek dava açılmıştı. N.K, bu dosyadan ise ikinci duruşmada beraat etti.
Daha önce de AK Parti binaları yakınlarında eylemler yapan tekstil işçisi N.K., 19 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış töreni sırasında Erdoğan'ın konuşma yaptığı platforma doğru cep telefonunu atıp "AK Parti sebep enflasyon sonuçtur", "Allah'ın dinini kullanma Reis" şeklinde bir yazıyı gösterdiği için alanda bulunan görevlilerin müdahalesiyle kısa sürede gözaltına alınmış ve emniyete götürülmüştü. İfadelerinde ekonomik sıkıntılar nedeniyle sesini duyurmak istediğini söylediği öğrenilen işçi, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "basit yaralama" suçlamasıyla İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmış ve Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti. Ardından N.K. hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Cumhurbaşkanına fiili saldırı” suçlarından ayrı ayrı iddianame düzenlenerek dava açılmıştı.
N.K. hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan ayrıca bir soruşturma başlatılmış ancak bu dosyadan takipsizlik kararı çıkmıştı. Evin geçimini sağlayan tek kişi olan N.K.’nin tutukluluğuna yapılan itirazlar ise reddedilmişti.
Cumhuriyet
Bu acelenin sebebi nedir? Türk Hava Kurumu ne var ne yok satıyor!322 izlenme
Aile boyu torpil!211 izlenme
CHP'nin kasasında kilitli duran anket17 izlenme
AKP'li Çayırova Belediyesi’nin 1.5 milyon TL'ye aldığı uçak çürüyor!100 izlenme
Kayyum atanan Şişli'de kent lokantaları açılamadı29 izlenme
Mansur Yavaş’tan Gökçek’e ‘Atatürk’ manzarası229 izlenme
Türkiye işte bu halde! Örgütten ayrılan IŞİD'li: Ülkeme dönersem tutuklanırım, o yüzden Türkiye'ye gideceğim244 izlenme
Telia 1.2 milyar dolarlık hisseyi neden 530 milyon dolara sattı?64 izlenme
Anadolu Ajansı Genel Müdürü: Ben Erdoğan'ın adamıyım arkadaş!
İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut'u vurdu: Ölü ve yaralılar var
Demir parmaklıklarla ördük ana yurdu dört baştan! Türkiye’de 16 yılda 227, son 6 yılda 126 yeni cezaevi açıldı!
Türk Eğitim Sen: "Mülakat garabetine yargı 'dur' dedi"