CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Atlı Merasim Birliği’nin kullanımı için satın alınan atları Meclis gündemine taşıdı.
Özel, Hollanda’dan her biri 70 bin avroya denk gelen 1 milyon 400 bin TL tutarında çok sayıda at alındığı bilgisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. Özel, Oktay’ın yanıtlaması istemiyle önerge verdi.
‘BÖYLESİ BİR DÖNEMDE ATLARIN NASIL BİR İHTİYAÇTAN ALINDIĞI BİLİNMEMEKTEDİR’
Birlik bünyesinde 130 at bulunduğu ve Cumhurbaşkanının yabancı devlet başkanlarını resmi törenle karşıladığı faaliyete katılan Atlı Tören Kıtası’nda ise 41 at bulunduğu bilgisini paylaşan Özel, satın alınan atlara ilişkin şunları kaydetti:
“Tarafıma ulaşan bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı bünyesine yakın bir geçmişte, Hollanda’dan her biri 70 bin avroya denk gelen 1 milyon 400 bin TL tutarında çok sayıda at alındığı ifade edilmektedir. Bu tutarın Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödendiği belirtilmektedir. Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik kriz içinde bulunduğu, enflasyonun dizginlenemediği, işsizlik oranının düşürülmediği böylesi bir dönemde bu atların nasıl bir ihtiyaçtan alındığı bilinememektedir.”
‘BU ALIMI İSRAF OLARAK DEĞERLENDİRİYOR MUSUNUZ?’
“Hollanda’dan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere kaç adet at alınmıştır? Söz konusu atların özelliği nedir? Hangi özellikleri nedeniyle tercih edilmiştir?”
KRT
50 yıl önce yapılan barajın parasını CHP'li belediyeden istediler13 izlenme
Mansur Yavaş "Lozan tartışma konusu yapılamaz" dedi, referandum istedi33 izlenme
Peker'in "tek mal varlığım" dediği Beykoz'daki lüks villa Milli Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü'ne devredildi.34 izlenme
Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 45 bini geçti37 izlenme
İzmir'deki deprem konutları ihalesi İsmailağa cemaatinin kilit ismine gitti!55 izlenme
İsmail Saymaz açıkladı 'AKP'liler TÜGVA'nın kadrolaşma listelerinin doğruluğunu kabul etmiş!'64 izlenme
'Firari' lider istifa etmedi, ordu yönetime el koydu!20 izlenme
AKP'li belediye elektrik borcunu ödeyemedi, ilçe susuz kaldı!53 izlenme
Kilis Etnografya Müzesi olarak hizmete açılmıştı, şimdi TÜGVA’nın oldu!
CHP'den peş peşe 'Asgari Ücret' tepkisi: Bu kez de TBMM Genel Kurulu'na katılmadılar
Ümit Özdağ için tutukluluğa devam kararı
Kaderimizin kimlerin elinde olduğu A Haber canlı yayınında ortaya çıktı: Türkçe’nin T’sinden haberi yok ama seçimde oy hakkı var!