Başkentray Açılış Töreni'nde konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Abdülhamit dönemi ile AKP dönemi arasında kalan dönemde bir duraklama dönemine girildiğini, Erdoğan ile birlikte bu dönemden çıkıldığını savundu.
Ankara’da SincanAnkaraKayaş arasında metro konforunda banliyö hizmeti verecek Başkentray'ın açılış töreni gerçekleştirildi.
Başkentray Açılış Töreni'nde konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Ne günden ne güne geldik. Bu güzel eseri bize kazandıran başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza tebriklerimizi sunuyorum. Ankaramıza hayırlı uğurlu olsun" derken, 1908'den AKP iktidarına kadar olan dönemde bir 'duraklama dönemine' girildiğini savundu.
"3 METRELİK MESAFEYE İKİ TANE KALAS KOYDUK DİYE..."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılımlarıyla Kayaş Tren Garı'nda düzenlenen Başkentray Açılış Töreni'nde konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, sıkıntılı dönemlerin ardından böyle bir törende yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kahraman, "Bu güzel töreni görünce aklıma bir şey geldi; İtalya ve Almanya ile beraber harbe girmiştik 1'inci Cihan Harbi'nde. Bu iki ülkeyi de kalkındıran otoyol oldu, yola verdikleri değer oldu. Uzun müddet böyle yola başvurmamıştık. Sıkıntılı dönemler geçirmiştik. Şu güzelim töreni görünce 1930'lu yıllarda bir tören resmi aklıma geldi. 35 tane tahtayı ufak bir derenin üzerine koymuşlar, bayraklar, oranın mülki amirleri, askeri amirler bir araya gelmişler davullar zurnalar en fazla 3 metrelik bir mesafeye iki tane kalas koyduk diye. Ne günden ne güne geldik. Bu güzel günleri bizlere gösteren kişilere, Cenabı Hakka öncelikle tabi, teşekkürlerimizi sunuyorum.
"BİR DURAKLAMA DEVRİ GEÇİRDİK"
Dünyanın en eski tüneli Londra'da, ikinci en eski tüneli ise İstanbul'da KaraköyTaksim arasındaki tüneldir. Arasında 12 yıl fark var, İstanbul 1875 yılında, Londra ise 1863 yılında tünele kavuştu. Güzel bir yol seferberliğimiz olmuştu. Hicaz Demiryolu'nu yapmıştık. 8 sende koca çölü aştık. 1400 kilometrekllik Hicaz Demiryolu inşa edildi, 21 günlük mesafe 21 saate indi ve Abdülhamit'in tahta geçişinin yıldönümünde, 1908'de açıldı. Bir duraklama devri geçirdik ve derken şimdi muhetşem bir dönem yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün emek verenlerden Allah razı olsun diyoruz. Bugün bu güzel eseri kazandıran başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza tebriklerimizi sunuyorum. Ankaramıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/ismailkahramandanskandalsozlerh87106.html
Muğla Güllük Limanı’nda gemi vincinin kırılması sonucu hayatını kaybeden işçi, ölmeden önce çektiği videoda ihmalleri sıralayarak vince çıkmak istemediğini söylemiş42 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz Soylu'yu beklerken kimlerle sigara tüttürdü?56 izlenme
Yandaş yazardan AKP'ye: İdam cezasının gelmesi seçimi kazandırır125 izlenme
Yeni kabinenin çifte maaşlıları36 izlenme
Vatandaş, camide 'ön safta' namaz kılmak isteyen Bakan Kurum'a yerini vermedi!536 izlenme
Rize'de köylülerin nöbeti sürüyor: Ferman padişahınsa dağlar bizimdir67 izlenme
Canan Kaftancıoğlu’ndan iptal kararı sonrası ilk açıklama308 izlenme
Ülkeyi ne hale getirdiler! Interpol'ün aradığı uyuşturucu tacirleri yine İstanbul'da yakalandı!42 izlenme