PROPAGANDALI KUTLAMA
Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları genelgesinde MEB, Atatürk ve silah arkadaşlarını vurgulasa da, “Türkiye Yüzyılı” diyerek, AKP'nin genel seçimler öncesi parti logosuyla yayınladığı 2023 Seçim Beyannamesi'ni, işaret etti. Bunun üzerine tüm MEM'ler resmi yazıyla okullara kutlamalarda, ‘Türkiye Yüzyılı' uyarısı yaptı. AKP'nin 486 sayfalık, “Türkiye Yüzyılı 2023 Seçim Beyannamesi'nde” yer alan ifadeler, okullardaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kullanılabilecek.

OKULLARDA SİYASET
486 sayfalık Türkiye Yüzyılı dosyasındaki bazı siyasi içerikler şöyle: AK Parti sadece siyasi parti değil, aynı zamanda bir dava hareketidir. AK Parti öncesinde İHA ve SİHA'lar niçin farklı partiler yönetimdeyken yapılamadı? “Dünya 5'ten büyüktür” ve “Daha adil bir dünya mümkündür” görüşü sadece birer motto değil, on yıllar boyunca peşinden koştuğumuz idealimizdir. Türkiye'nin geleceğine ilişkin tasavvur ve hayallerimizi siyaset sahnesine taşıyoruz.
Türkiye Yüzyılı adlı 486 sayfalık AKP seçim beyannamesinde, Atatürk'ün adı 10 kez geçiyor. Eğitimle ilgili bölümde, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği üzere” deniliyor. Sonra 3 kez; Atatürk Kültür Merkezi'ni AKP'nin yenilediği, Atatürk Ansiklopedisi'nin dijitale aktarıldığı, Atatürk Havalimanı'nın yerine millet bahçesi yapılacağı anlatılırken ‘Atatürk' deniliyor. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mezunu olduğu Manastır Askeri İdadisi'ni restore ettik” de demişler.
“Atatürk'ün, Yurtta sulh cihanda sulh' prensibi doğrultusunda adım attık” diye 394. sayfada Atatürk denilirken, Atatürk'ün cumhuriyetin kurucusu olduğu ancak 476. sayfada kabul ediliyor. Atatürk'ün, “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır” sözünü benimsediklerini de eklemişler.
Türkiye Yüzyılı'na atık projesi, cami restorasyonları, İHA'lar, SİHA'lar, Hürkuş, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, İstanbul Havalimanı, bir Türk vatandaşının uzaya gönderileceği, Türkovac aşısı, Teknofest, hayvanları koruma polisi hatta asgari ücret artışı bile girmiş.
Türkiye Yüzyılı'nda, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, Kazım Karabekir, Rauf Bey, Ali Fuat Paşa gibi Kurtuluş Savaşı'ndaki komutanlar ile Sütçü İmam, Yörük Ali, Nezahat Onbaşı, Kara Fatma gibi ulusal kahramanların adı hiç geçmiyor.
Sözcü
Elektriğe zam mı geliyor? Başkan sinyali verdi, kulislerden oran çıktı!16 izlenme
Ormanları Özel Harekât koruyacak27 izlenme
İYİ Parti’li Çokal: Aşı skandalının peşini bırakmayacağız214 izlenme
Ankara'da neler oluyor? SES Ankara Şubesi'nden flaş açıklamalar!83 izlenme
Müteahhit ve müşavirlere 7 ayda 20 milyar! Bol keseden aktarmışlar!108 izlenme
Rusya'nın Herson'dan çekilmesinin ardındaki sinsi plan, uydu görüntüleriyle deşifre edildi40 izlenme
Emekliye, memura yüzde 15 zam yolda47 izlenme
Hem ekmeğe hem ulaşıma büyük zam geldi!61 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan ‘300 milyar dolar’ yanıtı: "Size yalan söylüyorlar halkım"
Milli Eğitim’den deprem bölgesindeki öğretmenlere skandal sözler!
AKP’li isimden partisini karıştıracak ‘yerel seçim’ iddiası
Türkiye’deki asgari ücret Sırbistan ve Karadağ’ın bile gerisine düştü!