Sevgili Can belki 32. Gün ofisteki tartışmayı unutmuşsun. ‘Çekilmekten başka çareleri ‘yoktu’ dedik metinde oysa ‘vardı.’ Sadece havaya ateş açarak bile durdurabilirlerdi. Emir geldi asker çekildi...
Sivas’ta 2 Temmuz 1993 günü Pir Sultan Abdal etkinliklerine katılmak üzere kente gelen 33 aydının kaldıkları Madımak Otel'inde, 2 otel görevlisi ile birlikte yakılarak katledilmesinin üzerinden 26 yıl geçti. Gazeteci Cüneyt Özdemir, Youtube kanalından Sivas Katliamı sırasında 32. gün ekibi olarak bir dosya haber hazırladıklarını ancak Mehmet Ali Birand'ın dosyayı yayınlatmadığını söyledi.
Özdemir, "Hâlâ cevabını bulamadığım bir soru var. Ve o dönem yayınlamamıştık. Dosyayı Can Dündar hazırlamıştı, ofiste çok tartışma çıktı "yayınlayalım mı yayınlamayalım mı" diye. Birand 'Yayınlamayalım' dedi.
Yayınlamadığımız görüntü şuydu: Sivas Katliamı'na baktığımız zaman, büyük bir halk geliyor ve "yakın la yakın" diyorlar. İnsanlar otelde sıkışıyor. Ve ellerinde silahlarla bir grup asker geliyor. Ve sonra o asker çekliyor. Sonra da bildiğiniz olaylar oluyor. Hep merak ettiğim şu: Asker neden çekildi? Kim çekti o askeri ordan?" dedi.
Askerin yüzde yüz otoritesinin olduğu bir dönemde bu görüntüleri yayınlamaktan korktuklarını söyleyen Özdemir, " Olay çok sıcaktı ve o dönem halkı askerlikten soğutmak diye bir suç vardı. Yani ya çekindik ya korktuk ya da ne oldu bilmiyorum ama o görüntüleri yayınlamadık. O da benim içimde hâlâ bir gazetecilik uhdesidir" ifadesini kullandı.
Can Dündar, Twitter üzerinden söz konusu belgeselin linkini de paylaşarak, "Ama kullandık" diyerek Cüneyt Özdemir'e yanıt verdi.
Cüneyt Özdemir ise Can Dündar'a, "Sevgili Can belki 32. Gün ofisteki tartışmayı unutmuşsun. ‘Çekilmekten başka çareleri ‘yoktu’ dedik metinde oysa ‘vardı.’ Sadece havaya ateş açarak bile durdurabilirlerdi. Emir geldi asker çekildi..." sözleriyle karşılık verdi.
Ama kullandık @cuneytozdemir. Bkz: 6. dakikada... https://m.youtube.com/watch?v=RBf9apmgSzM … @32gunTV @GazetecilerCom
https://halktv.com.tr/gundem/cuneytozdemirdensivaskatliamiitirafi398334h
Yandaş gazete oranı sızdırdı: Emekli maaşına büyüme zammı geliyor49 izlenme
İmamoğlu'nun beraatini isteyen hakimin görev yeri değişti15 izlenme
Lal Denizli ile Mustafa Varank olaylı konser sonrası birbirine girdi38 izlenme
Gazeteciler Sayıştay raporundaki usulsüzlükleri sordu, AKP’li başkan çıldırdı!512 izlenme
'Ben Atatürk’ün kızıyım' diyen kadından alkışlanan konuşma 'Bir paket makarna bulgura tav olmam asla da oy vermem'42 izlenme
Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği füze saldırısında biri 6 yaşında kız çocuğu olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti, 144 kişi yaralandı... İşte füzenin vurma anı49 izlenme
Cami yapımı için Kent Ormanı’nda ağaç kesimine tepki: ‘Rektörün görevi cami yapmak değil, bilimsel eğitimdir’32 izlenme
İran savaşı doğalgazı da vuracak mı? Eski BOTAŞ yöneticisi '4 ilimiz riskte' dedi18 izlenme
Ankara'yı sarsacak anket! Bu pazar seçim olsa AKP kaç oy alacak?
Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın o sözlerini kaçak göçmen görüntüleriyle paylaştı: "Montaj, dublaj yok, doğru!"
Bakan, 'Sahte belgeli ithal kurban eti' skandalını doğruladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ford Otosan açılışında: Geleceğin fabrikası unvanını hak ediyor