Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da 27 Eylül'de başlayan gerilim sürüyor. Dünyanın gözünün çevrildiği bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Dağlık Karabağ’ın sözde lideri Arayik Harutyunyan’dan itiraf gibi bir açıklama geldi. Harutyunyan, Azerbaycan ordusunun Şuşa kentine yalnızca 5 kilometre uzakta olduğunu söyledi. Azerbaycan’ın ilerleyişini sürdürdüğünü belirten Harutyunyan şehri savunma çağrısı yaptı.

Arayik Harutyunyan.
Dağlık Karabağ’ın merkezindeki Şuşa, hem Azeriler hem de Ermeniler için öneme sahip. Stratejik açıdan kritik bir noktada bulunan Şuşa, Dağlık Karabağ’ın en büyük kenti Hankendi’yi Ermenistan’a bağlayan yol üzerinde bulunuyor.
BAKANLIK BİLANÇOYU AÇIKLADI
Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gece boyu Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusu birliklerinin mevzilerini ve yerleşim yerlerini ateş altında tuttuğu belirtildi.

Çatışmaların ağırlıklı olarak Ağdere, Hocavend ve Kubadlı yönlerinde devam ettiği ve Ermenistan güçlerinin saldırı girişimlerinin kararlı bir şekilde engellendiği ifade edildi. Açıklamada, cephenin farklı yönlerinde Ermenistan güçlerine karşı misilleme tedbirleri sonucunda Ermenistan güçleri personeli arasında ölü ve yaralıların olduğu da belirtildi.
Öte yandan, Azerbaycan ordusunun Ermenistan güçlerine ait, 2 Su25 saldırı uçağı, 3 T72 tankı, 1 PDM, 2 ‘Smerç’, 1 BM21 ‘Grad’ roketatar, 10 farklı tipte top, 2 ‘Gvozdika’ obüs, 1 ‘Osa’ ZRK, 1 P18 radar istasyonu, 4 aracın imha edildiği açıklandı.
GENELKURMAY BAŞKANLARI TOPLANIYOR
Bağımsız Devletler Topluluğu’na (BDT) üye devletlerin Genelkurmay Başkanları, bugün Özbekistan’ın Semerkand şehrinde toplanıyor.
Azerbaycan ve Ermenistan heyetlerinin de katılacağı toplantı, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un başkanlığında düzenlenecek. Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ile Türkmenistan dahil topluluğa üye 8 ülkenin heyetleri, BDT ülkelerinin sınırları boyunca gelişen askeripolitik durumu görüşecek.
Son anketlere 'Sedat Peker' damga vurdu! İşte açıklamalarına inanların sayısı55 izlenme
Antikapitalist İslamcı Eliaçık'tan şok sözler753 izlenme
Butlandan açılım kurtarma telaşı24 izlenme
Seçimin sonucunu işte bu anket belirleyecek308 izlenme
Yusuf Tekin ilkokulda bu olayları yaşamış... "Sayın Tekin siz hangi Türkiye'de okudunuz?"17 izlenme
Hangi emekli ne kadar ikramiye alacak?1197 izlenme
Balıkesir'de 12 kişinin öldüğü fabrikada 10 yıl önce de patlama olmuş47 izlenme
Serik'te 12 kişide koronavirüs çıktı! 15 sokak karantinaya alındı!58 izlenme
Teyit.org derledi: İşte Erdoğan'ın bu seçim döneminde söylediği yalanlar
Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı Aslantaş: 18 bin seçmen bize fotoğraf attı ama sandıktan 2 bin oy çıktı. Oy kullandığı sandıktan bile kendisine oy çıkmadı"
Emekliler zam taleplerini açıkladı: TÜFE artı seyyanen 10 bin TL
AKP işsizliği yüzde 34 büyüttü, İşsizlik Sigortası Fonu işveren destek fonuna dönüştü!