ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Forbes, Türk Lirası’nın değer kaybının en çok yabancı turistlerin işine yaradığını gözler önüne seren bir makale yayınladı.
Larry Olmsted imzalı makalede, “Avrupa’ya pahalı tatile gitmekten bıktınız mı? Uygun fiyata harika bir tatil için Türkiye’yi düşünün” başlığı kullanıldı. Makalede, Türk Lirası’ndaki değer kaybı ile birlikte Türkiye’nin tatilciler arasında öne çıktığı belirtilirken, Avrupa içinde de Türkiye’nin en uygun ülkelerden biri olduğu belirtildi.
VENEDİK’TE İKİ GÜN YERİNE TÜRKİYE’DE BİR HAFTA
Makalede, “Ben Venedik’i çok seviyorum fakat Türkiye’ye ikinci kez tatilden henüz döndüm ve bütün tatil boyunca lüks tatil yaptım, birçok şehre gittim, görülecek tarihi ve önemli yapılarını gördüm, en iyi otellerde kaldım, rehberle gezdim, iç hatlarda uçtum. Üstelik bunların hepsini Venedik’te bir hafta sonu için harcayacağım paranın çok daha azı ile yaptım” yorumunu yaptı.
Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki farkı da gözler önüne seren yazar, “Bodrum’dan Kos adasına kısa bir sürede gidilebilir. Yunanistan, Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri fakat bir şişe su Kos’ta 3 Euro’yken, Türkiye’de sadece 25 sent. Bu tam 12 kat fark anlamına geliyor” ifadesini kullandı.
7 GÜNDE GİTMEDİĞİ YER KALMAMIŞ
Uygun fiyata kaliteli tatil yapmak isteyen ABD’lilerin son dönemde Türkiye’ye akın ettiğini yazan Olmsted, 1900 Dolar ödeyerek yaptığı tatilin de detaylarını paylaştı.
Olmsted, “7 günde İstanbul, Kapadokya ve İzmir’e gittim. Efes antik kentine gittim, Artemis Tapınağı’nı gördüm, Kapadokya’da balon turuna çıktım. Özel rehberle Sultanahmet Camisi, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı’na gittim. Özel araçlarla transfer yaptık, en lüks otellerde kaldık. Kapadokya’da ikonik mağara otellerinde kaldım” dedi.
Sözcü
Leva/TL kuru yükseldi; Bulgarlar Edirne'ye akın etti!31 izlenme
CHP, tank palet fabrikası için Danıştay’a başvurdu! "Özelleştirmede kamu yararı söz konusu değil"163 izlenme
Atatürk'ün hediyesi bu bayramları kaldırdılar: Tarihe karıştı6 izlenme
Bakan Mehmet Şimşek'e göre Türkiye'de vergi yükü yüksek değilmiş! "Vergi yükünün yüksek olduğu algısı gerçeği yansıtmıyor"72 izlenme
Burası Türkiye ! Avukatı duruşma salonundan böyle çıkardılar !391 izlenme
Erdoğan darbeyi eniştesinden duyarken Devletin valisi istihbaratı 15 gün önce almış!294 izlenme
'Delikanlı' ve iki arkadaşı tutuklandı!119 izlenme
Ölüyü de KHK ile ihraç ettiler!124 izlenme
Yurttaş Mehmet Şimşek'in enflasyon sözlerine isyan etti: "Gel sokağa bir gez bakalım"
Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel'de gece yarısı restoran bölümünde başlayan yangınla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı
8 Mart'ta kadın başkan istifa ettirildi!
AKP'li kurmayları düğmeye bastı: Örgüt adına suç işleyenler cezaevinden çıkacak mı?