Batı Jutland polisi tarafından yapılan açıklamada, vizesinin süresini uzatmak için Arhus kentindeki polis merkezine gelen 48 yaşındaki Türk vatandaşına, yüzünün kapalı olması ve sadece gözlerinin görülmesi nedeniyle “Örtünme Yasası” kapsamında bin kron para cezası verildiği kaydedildi.
Ceza kesilen kadın, tercüman aracılığıyla polise yaptığı açıklamada, yasadan haberinin olmadığını ancak cezayı ödeyeceğini belirtti.
Kadının turist olması nedeniyle cezasının peşin olarak ödenmesinin şart koşulduğu ifade edildi. Türk turistin cezasını ödedikten sonra yüz hatlarını belirgin olacak şekilde açarak polis merkezinden ayrıldığı kaydedildi.
Danimarka’da 1 Ağustos'ta yürürlüğe giren “Örtünme Yasası”ndan dolayı şimdiye kadar 3 kişiye para cezası uygulandı. Söz konusu yasa, kamusal alanda geçerli olup, burka ve peçe dışında, kar maskesi ve takma sakal gibi herhangi bir şeyle yüzün kapatılmasını yasaklıyor.
Yasağı ihlal eden kişilerin ilk defada bin kron, ikinci defada 2 bin kron, üçüncü defa da 5 bin kron para cezasına çarptırılması öngörülüyor. Yasağı dört kereden fazla ihlal edenlere ise her yeni ihlalde 10 bin kron ceza kesilecek.
KOPENHAG/AA
http://www.karar.com/dunyahaberleri/danimarkadapecetakanturkturisteceza958871#
Küçükçekmece'de E-5'te aracın önünü keserek hamile kadına dehşet yaşattı20 izlenme
Yandaş sendikanın talebi: TBMM’de emekli olan personelin yerine çocukları işe alınsın!91 izlenme
Rojin cinayetinde bir tanık ortaya çıktı ama ifade alınmadı! Van'da neler oluyor? Baba isyan etti7 izlenme
21 milyar TL tükendi, Karayolları'na 17 milyar TL daha ek ödenek!118 izlenme
Cumhuriyet Bayramı’na özel kare: Türk Bayrağı uzaydan görüntülendi8 izlenme
Saray başdanışmanının bir garip iddiasına Mansur Yavaş'tan ders gibi yanıt21 izlenme
İstanbul Finans Merkezi Erdoğan'ın gözde projesiydi, şantiye koğuşlarındaki işçiler ayaklandı42 izlenme
Lise öğrencilerine 'savcılık' tehdidi9 izlenme
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu AKP döneminin defterini açtı! Harcanan para ile neler yapılacağını saya saya bitiremedi
Sonunda bu da oldu! 'Fakir Çayı' dönemi başladı
Atatürk anıtına gitmemek için 26 sahte rapor almış!
Yarın idam edilmesi planlanan 26 yaşındaki İrfan dünyanın gündeminde