Batı Jutland polisi tarafından yapılan açıklamada, vizesinin süresini uzatmak için Arhus kentindeki polis merkezine gelen 48 yaşındaki Türk vatandaşına, yüzünün kapalı olması ve sadece gözlerinin görülmesi nedeniyle “Örtünme Yasası” kapsamında bin kron para cezası verildiği kaydedildi.
Ceza kesilen kadın, tercüman aracılığıyla polise yaptığı açıklamada, yasadan haberinin olmadığını ancak cezayı ödeyeceğini belirtti.
Kadının turist olması nedeniyle cezasının peşin olarak ödenmesinin şart koşulduğu ifade edildi. Türk turistin cezasını ödedikten sonra yüz hatlarını belirgin olacak şekilde açarak polis merkezinden ayrıldığı kaydedildi.
Danimarka’da 1 Ağustos'ta yürürlüğe giren “Örtünme Yasası”ndan dolayı şimdiye kadar 3 kişiye para cezası uygulandı. Söz konusu yasa, kamusal alanda geçerli olup, burka ve peçe dışında, kar maskesi ve takma sakal gibi herhangi bir şeyle yüzün kapatılmasını yasaklıyor.
Yasağı ihlal eden kişilerin ilk defada bin kron, ikinci defada 2 bin kron, üçüncü defa da 5 bin kron para cezasına çarptırılması öngörülüyor. Yasağı dört kereden fazla ihlal edenlere ise her yeni ihlalde 10 bin kron ceza kesilecek.
KOPENHAG/AA
http://www.karar.com/dunyahaberleri/danimarkadapecetakanturkturisteceza958871#
Suç duyurusunda bulunulmuş: Kızılay başkanında şaibe ve hile bitmiyor36 izlenme
Babası sınav çıkışı ellerinde çiçekle karşılamıştı: Çimen Gülen üniversiteyi kazandı22 izlenme
İlber Ortaylı'dan Montrö açıklaması: "Boğazların düştüğü aşağılık durumdan çıkışın hikâyesi"63 izlenme
Narin davasında HTS bilirkişi raporu dosyada: Amca Salim ile ilgili ahır ayrıntısı160 izlenme
Minguzzi davasında 'pes dedirten' mektuplaşma! Delil olarak dosyaya girdi13 izlenme
Fransa'nın ilk eşcinsel başbakanı Gabriel Attal, eski sevgilisini Dışişleri Bakanı yaptı29 izlenme
Rusya - Ukrayna savaşında son durum: En büyük savaş Ukrayna’nın doğusunda başladı61 izlenme
Cezaevlerinde İsrail ürünleri satılıyor! "Gazze'de katliam sürerken kabul edilemez"208 izlenme
Çorum Valisi'nden 'İskilipli Atıf' övgüsü!
MHP’li üyeler AKP’li üyeye oy vermedi, CHP’li üye seçildi!
CHP ve İYİ Parti önerdi: Sinan Ateş isminin verilmesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.288 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.430.940’a, can kaybı da 49.774’e yükseldi!