Danıştay, TCDD tarafından Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılması amacıyla kiraya verilmesine ilişkin düzenlenen ihalede, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını bozdu ve ihaleyi iptal etti.
Kararda; “İBB'nin ortak girişim tarafından ihaleye teklif verilmesi hâlinde, her bir ortak tarafından 4 milyon TL tutarında iş deneyim belgesi (ihaleye teklif veren ortak girişim dört şirketten oluştuğundan toplam 16 milyon TL iş deneyim belgesi) istenilmesinin rekabeti daraltan ve eşit yarışma şartlarını ihlâl eden bir düzenleme olduğu sonucuna varıldığı” vurgulandı.
HUKUKİ İSABET YOK
Danıştay kararında; “Davacı şirketlerin oluşturduğu ortak girişim tarafından verilen teklifin, bu şartı sağlamadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılması üzerine ihalede, geçerli tek teklifin kaldığı ve ihalenin de tek teklif üzerinden sonuçlandırıldığı görülmüştür. Bu itibarla, dava konusu ihalede hukuka uygunluk, davanın reddi yolundaki İdare Mahkemesi kararında ise hukukî isabet bulunmamaktadır” denildi.
NE OLMUŞTU?
TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait yaklaşık 29 bin metrekarelik atıl halde bulunan depo alanlarını “ticari faaliyette kullanılmamak üzere” kiralamak amacıyla 4 Ekim 2019'de aylık kira bedeli 30 bin lira olarak ihale yaptı. Dört şirketin yer aldığı ihalede, finale İBB'nin iştirak şirketleri Kültür AŞ, İSBAK, Metro İstanbul ve Medya AŞ'den oluşan konsorsiyum ile Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi kaldı.
İBB konsorsiyumu aylık 100 bin, Hezarfen Danışmanlık ise 300 bin TL teklif verdi. İhale komisyonu, 15 gün içinde tarafların pazarlığa çağrılacağı açıkladı. 15 günlük sürecin sonunda İhale Komisyonu, sadece Hazerfen Danışmanlık Şirketini davet ettiği pazarlık toplantısı ardından ihalenin 350 bin TL kira bedeli karşılığı bu şirkete verildiğini açıkladı. Bu sonuç, pazarlık aşamasına davet edilmeyen İBB’ye faksla iletildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sonuca itiraz eden bir açıklama yaparak, süreci İstanbul halkı adına sonuna dek takip edeceğini söylemişti.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikadanistayingarkarariibbhakliihaleiptal6098125/
Böyle adilik görülmedi! ‘Askere gidiyoruz’ diyerek dolandırıyorlar!427 izlenme
Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü, Erdoğan’ın mitingine katılım için okul okul planlama yaptı47 izlenme
Zafer Çağlayan hamburgerci oldu!813 izlenme
İmamoğlu'nun 'Ahmak' davası kararına Mansur Yavaş'tan çarpıcı açıklama25 izlenme
Kayyum kararı Merkez'i de sarstı: Rezervler zirveden sert düştü28 izlenme
10 ton kokainin sahibi Türk baronun kimliği belli oldu35 izlenme
Depremden 10 dakika sonrasının telsiz kayıtları ortaya çıktı66 izlenme
Ülkede çift maaşlılar da skandallar da bitmiyor: “Türkiye’nin milli güvenlik siyaset belgesi yok, MGK Genel Sekreteri, yemek şirketi ile meşgul”39 izlenme