Hasdal Cezaevinde, Balyoz kumpas davasından 3 yıla yakın tutuklu kalan ve 13.5 yıl hapse mahkum edilen Levent Ergün (58), önceki gün yapılan YAŞ toplantısı ile TSK’daki en yüksek rütbe olan orgeneralliğe terfi etti. Ordu Komutanlığına atanması beklenen Ergün’e geleceğin Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı gözü ile bakılıyor. Böylelikle kumpasları yenen Ergün, demir parmaklıklardan TSK’nın 1 numaralı koltuğuna çıkan ilk isim olacak.
HARP OKULU BİRİNCİSİ
1988 yılında Kara Harp Okulunu birincilikle bitiren Ergün, 20 yıl sonra albay rütbesinde Kıbrıs’ta görev yaparken adı Balyoz kumpas davasına karıştırıldı. İfade vermek üzere yurda döndü. FETÖ’cü savcılar tarafından sahte delilerle suçlandı, FETÖ’cü hakimler tarafından da tutuklanıp 13.5 yıl hapse mahkum edildi. Üç yıl sonra davanın kumpas ortaya çıktı ve yeniden yargılanıp beraat ederek TSK’ya döndü. 2015’te tuğgeneral oldu. Tunceli’de 4. Komando Tugay Komutanı görevindeyken, Nusaybin’de 60 şehit verilen hendek olayları sonrası düzenlenen operasyonun başına getirildi ve bölgeyi 21 günde teröristlerden temizledi.

BİDEN GÖRÜŞMESİNDE
Tümgeneral rütbesinde Genelkurmay Harekât Plan Daire Başkanlığı yapan Ergün, Eylül 2016’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye de Genelkurmay temsilcisi olarak katıldı. Daha sonra korgeneral rütbesine terfi etti ve önceki gün yapılan YAŞ toplantısında da 4. yıldızı takıp orgeneral oldu. Genelkurmay karargahı ya da Ordu Komutanlığına atanması beklenen Ergün’e geleceğin Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı gözü ile balkıyor.
Sözcü
AİHM'den Türkiye'ye kritik 6 İmamoğlu sorusu: "Cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemek için mi tutuklu?"10 izlenme
Şaka gibi! Şanlıurfa selde boğulurken Erdoğan afet hazırlıklarını anlattı36 izlenme
Tansiyon zirve yaptı: İsrail'den ültimatom: "Lübnan'ı yok ederiz"28 izlenme
AKP’li belediyenin insan kaçakçılığını ortaya çıkartan konsolosluk görevlilerine ceza!37 izlenme
CHP'li Belediye'den çalışanlarına rekor zam! "Yüzde 70"87 izlenme
Enflasyon verilerini açıklayan Prof. Dr. Veysel Ulusoy’a baskılar sürüyor: TÜİK’in davası yetmedi üniversite soruşturma açtı!60 izlenme
Tutdere’nin serbest bırakıldığını öğrenen Adıyamanlı hıçkıra hıçkıra ağladı24 izlenme
Türkiye'deki testi negatif çıkan MHP'li vekilin, Kıbrıs'ta yaptırdığı test pozitif çıktı!67 izlenme
CHP'li vekil tek tek plakaları paylaştı: Binali Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu
Yılın son günü de kuyrukta beklediler
İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yurt içi ve yurt dışı 'ücretsiz konuşma' için telefon kartı ihalesi açmış !
Diyanet, 2 yılda 18.6 milyon TL kira ödedi!