CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi 2018’de Demirören Medya Grubu’nun Doğan Medya’yı satın alırken Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredilerin akıbetine ilişkin bilgi talep etti. KRT'de yer alan habere göre Hakverdi, 2020’nin haziran ayında Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, Ziraat Bankası’na başvurdu, kredinin koşulları ile taksitlerinin ödenip ödenmediğini sordu. Ancak Ziraat Bankası, Hakverdi’nin bu sorularına “ticari sır” gerekçesi ile yanıt vermedi. Hakverdi, ikinci kez “ödenmesi gereken 24 aylık taksiti ve ipotekler üzerinde bir değişiklik yapılıp yapılmadığını” sordu.
11 Nisan’da kuruma tekrar başvuran Hakverdi, geçen 24 aya dair taksitlerin Demirören tarafından ödenip ödenmediğini sordu.
750 milyon dolarlık kredi için, o günkü kur üzerinden sabitlenip sabitlenmediğini, ipotekler üzerinde herhangi bir değişikliğe gidilip gidilmediği ve Demirören Grubu hakkında başlatılmış bir haciz işlemi olup olmadığını da sordu. Kurumdan bu sorulara verilen yanıt ise yine “ticari sır” oldu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Hakverdi, şunları söyledi: “Ziraat Bankası, yandaş Demirören’e verdiği krediyi sır gibi saklıyor. Demirören’e verilen kredinin geri ödenip ödenmediği bilgisi, Ziraat Bankası tarafından bir an önce açıklanmalı. Bu paralar geri ödenmedi ise, Demirören Grubu ve krediyi kullandıran sorumlular hakkında yasal işlem yapılmalıdır.”
Demirörenler, Doğan Medya’yı satın alırken 2018’de Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar kredi kullanmıştı. Bu kredinin geri ödeme koşullarının iki yıl ödemesiz ve on yıl vadeli olduğu kamuoyuna yansımıştı.
TÜRGEV’in külliyesinde ilk faz bitti99 izlenme
Abdullah Gül'den: "Erdoğan'ın yerinde siz olsanız ne yapardınız?" Sorusuna cevap verdi: Herkesin 'Helal olsun' diyeceği bir ekip kurardım.51 izlenme
İl Özel İdaresi ve AKP'li isim ortaklığında devlet zarara uğratıldı45 izlenme
Yeniden Refah’ın seçim pankartı kurşunlandı46 izlenme
Parayı veren gümrük kapılarından giriyor!167 izlenme
İktidara yakın gazeteci tarih vererek açıkladı: "Mutlak Butlan geliyor"27 izlenme
Urfalı imamdan “Mercedes” çağrısı: “Mercedes’e binen siyasiler, şeyhler, hocalar, Diyanet İşleri Başkanı, hadi Mercedesler’i bırakın. Hadi samimiyseniz görelim”53 izlenme
Emekliler arasındaki zam uçurumu bu yıl derinleşecek43 izlenme
65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı ihlali cezası belli oldu!
2017 işsizlik rakamları açıklandı: 124 bin kişi daha işsiz kaldı
Bakan Koca açıkladı: 11.180 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 2.232.035’e, can kaybı da 21.295’e yükseldi!
İBB'ye yönelik operasyonda üçüncü dalga