Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Antalya’da yaşanan teleferik faciasıyla ilgili son gelişmeleri TELE1 canlı yayınında aktardı.
Teleferik tesisinin yıllık bakımının 2017 yılında yapıldığını belirten Yavuzyılmaz, “akım yapan şirket tarafından onay verilmek suretiyle bakım tamamlanmış. Bunların ardından bu olay neden yaşandı, incelemeler, değerlendirmeler ve soruşturmalar yapılacaktır” dedi.
Yavuzyılmaz, kazanın ardından CHP’nin; Grup Başkanvekili, genel başkan yardımcısı ve 10 milletvekilinden oluşan heyetle, facianın yaşandığı yerde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Dün gece saatlerinden itibaren hem grup başkanvekilimiz ile genel başkan yardımcımız hem de 10 milletvekili olarak bölgeye ulaştık. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekiplerimiz ve valiliğimizin tahsis ettiği aramakurtarma ekipleriyle birlikte koordineli bir şekilde vatandaşlarımızı kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Olayın neden ve nasıl olduğu konusuyla ilgili hepimizin incelemeleri sürüyor. Burada bulunan bu teleferik sistemi 2017 yılında faaliyete geçirildi. Daha sonra burayı faaliyete geçiren şirket tarafından bakımları yapılmış. Bu yıllar boyu aynı şirket tarafından yapılmaya devam edilmiş. Mart ayında bir yıllık bakım yapılmış. Değişmesi gereken bazı malzemeler değiştirilmiş. Bakım yapan şirket tarafından onay verilmek suretiyle bakım tamamlanmış. Bunların ardından bu olay neden yaşandı, incelemeler, değerlendirmeler ve soruşturmalar yapılacaktır.
Teleferik konusu, profesyonel bir konu. Bakımlarının yapılması, işletmesinin yapılması yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Teleferik ve Asansör Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan mevzuat ve yetkiler çerçevesinde denetleniyor. Aynı zamanda bakım yapacak şirketlerin de akreditasyonunun yine denetlendiği bir süreç oluşturuyor. Dolayısıyla bunları inceleyeceğiz.
Şu anda odaklandığımız konu, vatandaşlarımızın hızlı ve sağlıklı bir şekilde kurtarılmasını sağlamak.
Tele1
Akaryakıt zamlarının fiyat tabelasına yansımasını videoya çekip film izler gibi izlediler!61 izlenme
Erdoğan'ı eleştiren AK Partili kim! İktidarı sallanıyor973 izlenme
1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti dudak uçuklattı!63 izlenme
Sosyal medyada 'Alevilere katliam' çağrısı! Savcılar göreve davet edildi24 izlenme
Son Dakika: Rusya, Ukrayna'da bir AVM'yi vurdu! İçeride binden fazla sivilin olduğu söyleniyor35 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, flaş İdlib açılaması: Rejim güçlerini her yerde vururuz72 izlenme
AKP'li Mahir Ünal'a çiftçilerden yanıt geldi! "Çiftçinin ancak bol bol borcu olur"66 izlenme
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açıklamasına tepki yağıyor: "Çok şükür emeklinin maaşını ödüyoruz"17 izlenme
Tez Koop-İş ve uzmanlar uyardı: 2’nci dalga AVM’lerden yayılacak
Sarıgül'ün İmamoğlu sorusuna verdiği Tarkan yanıtı sosyal medyada gündem oldu
Kulislerden sızdı: 1.5 milyar euroluk 'kıyak' hangi bakanın imzasına takıldı?
Ankara Valiliği'ne yurttaşlardan çağrı: #ankaravaliliğiparamızıgeriver